ZAC H4 - Gsstars H2 22 Maart, 2014
Na veel excuses konden er dan toch 7 man aan het begin van de wedstrijd verschijnen. Gastspeler Joost mocht zijn kunstjes weer laten zien en deed dat verdienstelijk met twee spectaculaire dunks, 30 punten en een aantal steals.

ZAC is geen hoogvlieger in de competitie maar weet het menig team thuis lastig te maken. Wij moesten winnen om kans te houden op de tweede plek. We begonnen jong, met Francis en Niek op de bank. We hadden al snel door in de wedstrijd dat we wat feller mochten zijn in de verdedigende rebound en dat we in de fast break zorgvuldiger moesten passen. Het duurde even tot het verschil gemaakt kon worden. Pas in het vierde kwart konden we loskomen van ZAC. Het ging toen gelijk ook erg hard 59-79. Wat opviel was dat Sjouke niet met 5 fouten het veld moest verlaten. De scheidsrechters lieten dus best wel veel toe.

Scores:
Joost 30
Niek 23
Sjouke 12
Nighel 7
Danny 5
Timon 2
Gsstars H2 - Rebound H2 13 December, 2013
Vrijdag de dertiende. Een beruchte dag. Alles wat mis kan gaan gaat mis. Vrouwen huilen, kinderen huilen en mannen staren radeloos voor zich uit. want mannen huilen niet.

Maar niet in Elburg, want daar is de strijd tussen Gsstars H2 en rebound H2. Beide teams kenden elkaar al van vorig jaar. En beide teams wilden wat rustiger basketbal spelen. Yeah right…

Het eerst kwart begonnen we goed met een 2tal 3tjes van Niek en een 3tje van Sjouke. Gevolgd door 6 punten van koning, captain en strijdheer Jiddo. Eerste kwart was dan ook 25-18 voor Eburg.

Toen keek vrijdag de dertiende om de hoek. Alles wat eerst zo goed liep ging nu zo slecht en langzaam maar zeker kwam rebound terug in zijn spel. We scoorden dit kwart dan ook maar 13 punten… 38-38

In de helft werd besloten dat we weer 'run and gun' gingen spelen. Snelle aanvallen die snel afgerond gingen worden. Mooi principe maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het ging moeilijk maar gestaag door. Dit kwart trokken Nighel en Stefan ons er doorheen. 59-52

Nou zou Heren 2, Heren 2 niet zijn als we niet voor de volle winst zouden gaan. Dus vrijdag de dertiende werd aan onze laarzen (lees basketbalschoenen) gelapt en we stonden het laatste kwart volle bak aan te vallen en te verdedigen als dollemannen. Steffie scoorde dit kwart weer aardig wat puntjes, maar had ook nog wel assists. Eindstand 90-69

Volgende wedstrijd spelen we tegen de huidige nummer 2 in Kampen. 21:00 op 20-12-13

Niek 25pt
Steffie 27pt
Sjouke 9pt
Danny 4pt
Nighel 12pt
Francis 0pt
Koning Jiddo 13pt
ZAC H3 - GSS H2 29 November, 2013
Gss mocht zn ongeslagen status die het in thuiswedstrijden heeft verdedigen tegen het grillige ZAC 3. Francis en de Werkpaarden Timon en Danny konden er niet bij zijn. Het was dus zaak dit te compenseren. Riko en Jesse konden vanuit de jeugd aanschuiven om ook weer wat mannen basketbal ervaring op te doen. Blij waren we ook allen met de aanwezigheid van de verloren zoon Sandman.

Afgesproken was om er vanaf het begin af aan hard op te klap'n, en dat werd gedaan. Ook was het zaak om ten opzichte van vorige wedstrijd positiever naar elkaar te doen en de bal meer rond te laten gaan. Ook dit werd fortuinlijk gedaan. Alleen nr 9 kon lastig worden afgestopt in de beginfase.

Het beest van E-city, zoals hij door de Zwollenaren genoemd werd, heeft ook z'n draai in het team weten te vinden. Onder de borden was hij niet te houden. Hij werd goed gevonden met voornamelijk opzettelijk gemiste schoten. Ze hadden er geen antwoord op.

Sjouke maakte ook goede acties alleen wilde ze te mooi afmaken. Nighel strooide met assists en was erg balvast. Jiddo had energie als nooit tevoren en z'n 'center' move was ook vandaag weer effectief. Sandman husselde als een malle en pakte veel rebounds. Riko en Jesse komen ook steeds beter mee.

Het 4e kwart was de koek voor Zwolle helemaal op. Dat kwart werd het 33-9. De laatste score was voor Nighel. Hij maakte er 101 tegen 51 van.

Steffi 39-1
Niek 28-1
Jiddo 8-0
Riko 2-1
Nighel 6-2
Sjouke 4-4
Sander 4-1
Jesse 10-
GSS - BAS 15 November, 2013
Na een verloren pot tegen Be Quick wist Heren 2 zich goed te revancheren tegen BAS uit Biddinghuizen. Diese oldes jahren achtzig team speelt al jaren met elkaar en de lijntjes zitten er dus goed in. BAS staat dan ook niet voor niks in de top 3. In dit team speelt ook voormalig speler en jeugdcoach van Elburg Erik Raterink. Vele van ons heeft hij ooit getraind. Het werd een leuk weerzien.

Bij ons waren er vele afwezigen waardoor Riko, Jeroen en Ruben weer eens mochten laten zien dat ze veel talent hebben. Gelukkig was BAS ook maar met 7 man terwijl we op groot veld gingen spelen.

De wedstrijd begon van beide kanten moeizaam. Na vijf minuten stond er nog maar een schamele 1-2 achterstand op het scorebord. Duidelijk was dat GSS het vooral inside het lastig zou krijgen tegen de grote en fysieke centers. Er werd met veel inzet verdedigd waar we dat in andere wedstrijden nog wel eens laten afweten. Het kwart eindigde met 2 punten voorsprong in ons voordeel.

Het tweede kwart konden we beter weglopen. Letterlijk. Er werd veel gerend, BAS kon het niet altijd meer bijhouden. BAS raakte ook gefrustreerd door het fysieke spel van de kleine smurfen. Gelukkig kon de scheids hier goed mee omgaan. Ruststand 41-30.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel strijd, passie en vanaf BAS zijde ook veel emotie. We konden lekker doorwisselen en zo het tempo hoog houden. Uiteindelijk wonnen we met 83-60.

Niek 15-1
Danny 3-2
Francis 11-2
Jeroen 14-2
Timon 12-4
Ruben 12-2
Nighel 7-0
Sjouke 7-5
Jiddo 2-1
GSS H2 verliest van Be Quick 2 2 November, 2013
Een einde is gekomen aan onze ongeslagen status. Met een selectie van 5 man en zonder bidons waren we niet bij machte om het voltallige Be Quick te verslaan. Jiddo, Nighel, Timon, Francis en Niek moesten het klusje klaren. Gerwin zou ook nog komen maar kon de weg naar de sporthal niet vinden. De opdracht was simpel geen fouten maken en hard voor de rebounds gaan. Bij rebounds geven scheidsrechters vaak geen fouten.

Het eerste kwart ging voortvarend van start en werd met 4 punten verschil afgesloten. Het tweede kwart was te slap. Een 16-0 run tegen in 6 minuten zorgde er voor dat we gingen rusten met een 40-33 achterstand. In de 1e helft maakten we weinig fouten, maar verdedigend was het te slap en aanvallend te slordig. Inside hadden we te weinig power om nr's 13 en 5 af te stoppen.

Nadat de rust plots met 5 minuten werd ingekort konden we beginnen aan de tweede helft. De tweede helft was een zeer grimmige, zoals we die kennen in Zwolle-Zuid. De scheidsrechters durfden niet op te treden tegen het onsportieve spel van hun eigen Be Quick. Voorlangs lopen bij een lay-up, schreeuwen (zelfs de coach deed hier aan mee) tijdens lay-ups en vrije worpen alles kon en mocht. De vele loopfouten en het over de lijn springen bij vrijeworpen werden daarnaast ook getolereerd. Erg jammer want Be Quick had op eigen kracht de voorsprong ook wel kunnen verdedigen.

Aan de andere kant bleven we keurig 'clean' verdedigen. Alleen Nighel kreeg binnen korte tijd 3 fouten. Waarvoor weten we nog steeds niet. De laatste 5 minuten moesten we het daarom zonder hem doen. De afstand was toen al onoverbrugbaar dat we de rest van de wedstrijd, zo goed als mogelijk, hebben uit gedribbeld om de schade, zowel fysiek als kwa score, weten te beperken.

Er zullen zeker nog wel meer verliespotten komen, maar hopelijk niet meer op deze manier door te weinig spelers. Duidelijk is geworden dat we dit team thuis aan de broek gaan geven als we een iets bredere selectie hebben.

Scores:
Nighel 16
Jiddo 10
Timon 12
Francis 6
Niek 22
GSS H2 – VUAS H1 11 Oktober, 2013
Het was eens een koude regenachtige dag. 9 Elburgse mannen (en jochies) maakten zich klaar om na een dag hard werken, of fijn naar school gaan, deze kou te trotseren. Zij reisden af naar het nog koudere noorden, de flevopolder wel te verstaan. Aangekomen in Dronten na een aantal omwegen, nog bedankt navigator Danny, stonden zij tezamen in 't Dok. Vol goede moed gingen zij de kleedkamer in om zich te transformeren in basketbaltitanen. De een na de andere kwam de kleedkamer uit in zijn battlegear. De Drontenaren waren nergens te bekennen. Geïntimideerd door onze verschijning lieten ze nog op zich wachten. Na enkele minuten, die voor de Drontenaren voelden als uren, kwamen zij eindelijk ten tonele. De wedstrijd kon beginnen.

Al vanaf het begin bleek duidelijk dat het scheidsrechterlijk duo de regels streng toepaste op de Elburgers. Waar de Drontenaren druk konden zetten op een manier waar Urkers u tegen zeggen, kreeg Elburg de ene fout na de andere en de loopovertredingen gingen zelfs het publiek te boven. Na 4x op rij een layup/schot te missen kwamen de Drontenaren op voorsprong. Al snel keken de basketbaltitanen tegen een 10-4 achterstand aan. Een time-out van Vuas, vraag me niet waarom, kon bij de Elburgers orde op zaken stellen. Na een 6-0 run stonden we gelijk. Snelle aanvallen werken goed tegen Dronten en hier wilden we dan ook goed van gebruik maken. Vuas probeerde nog wat terug te doen. Maar na weer 8 punten op rij voor Elburg werd dat toch erg lastig. Vanaf de bank werd door de coach druk ingepraat op de scheidsrechter. Deze ging gelukkig halverwege de wedstrijd stukken eerlijker fluiten. Eerste kwart 14-18 voor de titanen.

Het tweede kwart was duidelijk wat er moest gebeuren. Sander eruit omdat die jongen te veel P's maakt en druk op de ketel. Deze wedstrijd gingen we winnen op snel spel en strakke defence. We begonnen dit kwart weer voorspoedig. Met scores van Sander en Jiddo liepen we al snel uit naar een 11pt voorsprong. Vuas probeerde dit kwart nog het een en ander terug te doen maar Elburg deed gasderbie. Niek en Nighel domineerden het 2de kwart met hun snelle spel en doeltreffende lay-ups en schoten. Weer een aantal punten erbij voor de Elburgers. Dit kwart eindigde met een voorsprong van 19pt. Tweede kwart 25-44 voor Elburg.

De adrenaline gierde in de rust door ons lichaam. Dit bracht de Elburgers in ongekend hoge sferen. Tijdens de rust werd er dan ook druk ingelopen om dit niet uit ons lichaam te laten verdwijnen. De ene fantastische dunk na de andere werd getoond door onze grootheden Jesse en Sander (die in de rust gelukkig geen fouten maakte). Alsof hij opkwam vanuit de mist stond daar opeens de scheidsrechter schreeuwend op de tribune. Sander die keihard kan dunken kreeg een vermaning naar z'n hoofd. "niet meer dunken boefje", luidde de waarschuwing. Sander echter lapte de regels aan zijn laars in de hoop een technische fout te krijgen en dunkte zachtjes nog een keer. Daarna kwam Jesse eraan en dunkte ietsje harder. Het stoom dat uit de oren van de scheidsrechter kwam deed denken aan een fluitketel op het vuur. Briesend en brullend kwam dezelfde scheidsrechter naar beneden. Gelukkig voor ons hield Jesse zich van de domme en kon op deze manier een technische fout voorkomen.

Aanvang van het derde kwart. We besloten vol overtuiging door te gaan en het gat te slaan naar de 40 punten. Zoals gewoonlijk komt hoogmoed voor de val. Dit kwart leek het alsof de Drontenaren onze adrenaline hadden gejat en ze liepen langzaam maar zeker in. Uiteindelijk kwamen ze dit kwart tot op 5 punten van ons. De enigen die bij ons scoorden waren Martin (6), Niek (2) en Danny (2). Een dramatisch kwart voor de Elburgers, die bijna leken te wankelen onder de druk. Zelf foutenmachine Sander kon niks veranderen aan deze drive van Dronten. Wel kon hij zoals gewoonlijk zijn 5de fout nog even meepakken. Stand derde kwart 49-54.

Koppen werden tegen elkaar geslagen en de Elburgse coach/speler schreeuwde moord en brand om het team weer op de rit te krijgen. Er werd gekozen voor een snelle sterke aanval met onder andere Sjouke (die vanwege zijn temperament eruit was gehaald), Niek, Nighel, Martin en Jiddo. In deze samenstelling kwamen we nog niet veel verder. Totdat Niek en Nighel weer wisten dat je ook gewoon raak kan schieten. Samen waren ze dit kwart goed voor 11 punten en martin voor 4. Dit kwart ging alle kanten op maar door strak verdedigend werk konden we de drontenaren op 4pt houden dit kwart. Al met al een overwinning voor Elburg met veel onverwachtse wendingen.

Een wedstrijd waarin Sjouke en Danny gewisseld werden vanwege gedragsproblemen, waarin Sander wederom liet zijn waarom zijn bijnaam '5 fout' is, waarin Niek en Nighel hun schot even kwijt waren, waarin Francis in de basis stond, Martin met zijn ervaring voor rust kon zorgen, en Jesse zijn eerste minuten maakte in het vlaggenschip van Elburg!

Eindstand 53-71 in het voordeel van Titanenstad Elburg

Scores:
Niek 20 pt
Nighel 10 pt
Martin 19 pt
Jesse 3 pt
Sander 9 pt
Danny 5 pt
Sjouke 0 pt
Francis 0 pt
Jiddo 5 pt
GSS 2 – Arta 1 5 Oktober, 2013
De derde wedstrijd van het seizoen was een thuiswedstrijd tegen Arta 1. Bij deze wedstrijd waren we bijna op volle sterkte met alleen afwezigheid van Martin. Voor een lange tijd leek het erop dat wij deze wedstrijd Sjouke moesten missen deze wedstrijd omdat hij ziek was, maar hij was er gewoon bij en helemaal klaar voor de wedstrijd. Arta was met 6 man sterk afgereisd naar Elburg voor deze wedstrijd die ernaar uitzag nog een spannende pot te kunnen worden.

In het 1ste kwart begon GSS met een basis van Jiddo, Nighel, Danny, Niek en Timon. De eerste minuten verliepen moeizaam bij GSS en het lukte niet echt om goed in de wedstrijd te komen. Gelukkig konden we meekomen met het sterke begin van Arta door scores van Niek en Jiddo. Maar ook in het 2de deel van het kwart konden we geen grip krijgen op de wedstrijd met nog wel hier en daar een score eindigde het 1ste kwart in 16-19 in het voordeel van Arta.
In het 2de kwart moest er meer energie komen in het spel van GSS en dat gebeurde ook, het kwart werd begonnen met een 7-0 run waarmee we de voorsprong namen. De kwart werd aangevoerd door Sjouke die 7 van de eerste 9 punten voor zijn rekening nam. Arta had moeite om dit tempo bij te houden maar vocht zich nog goed terug in de wedstrijd waardoor het verschil niet groter was dan 2 punten voor we de laatste minuut ingingen van het 2de kwart. de laatste minuut ging GSS even full court press alle energie werd gebruikt wetende dat de rust eraan zet te komen. Door deze strakke defence wist GSS uit te lopen naar 39-31 en op een goed moment uit te lopen.
GSS wil doorgaan zoals ze na het 2de kwart geëindigd waren en hield het tempo hoog, met goede scores van Nighel en Gerwin, die zijn 1ste wedstrijd van het seizoen speelde, en Arta kon het eigenlijk niet meer bij houden. Vooral in het 2de deel kon GSS het verschil maken en was het Francis die zijn 1ste 2 punten mocht maken in heren 2. Voordat we het laatste kwart ingingen was de stand 58-38 in het voordeel van GSS.
In het laatste kwart was GSS goed, de bal ging goed rond en het spelletje was even te snel voor Arta, hierdoor kon GSS uitlopen door onder andere weer scores van Niek en Jiddo. Op het eind kon Arta nog wel wat terug doen maar toen was het kwaad al wel geschied. De westrijd eindigde in een 81-52 overwinning voor GSS die nu 3 van de 3 gewonnen heeft. Volgende week belooft een spannende pot te worden tegen Vuas die ook nog alles gewonnen heeft, deze wedstrijd is om kwart voor 9 in sporthal 't Dok in Dronten.
Punten:
Niek 19
Jiddo 15
Sjouke 12
Nighel 12
Timon 12
Gerwin 6
Danny 3
Francis 2
G.S. Stars - Orca's 20 September, 2013
Na goede voorbereiding, doormiddel van trainingen en analyse van de tegenstander, komen we bij de eerste wedstrijd van G.S. Stars Heren2 aan. Tijdens inlopen wordt ons duidelijk dat we met de oude rotten van het vak te maken hebben. Terwijl wij over een relatief jong team beschikken. Dat voor de helft uit tieners bestaat. Het eerste kwart wordt gestart met Jiddo Knol, Niek den Hooglander, Timon de Wolf, Nighel Kranenburg en Sander Schrijver.
De wedstrijd begint goed voor de ploeg in Elburg. De openingsscore is voor Nighel, een van de jonge krachten in het team. De verdediging van Elburg verloopt soepel in de eerste paar minuten, want Urk scoort pas in de derde minuut hun eerste score. Toen kreeg Urk de smaak te pakken met een streak van tien punten. Een time-out was nodig aan onze kant. Na een goede peptalk en wat tactische verbeteringen stapte we weer het veld op. Deze peptalk resulteerde in scores van Timon en Jiddo. Wat de eindstand van het eerste kwart tot 10-14 in het voordeel van Urk maakt.
We kunnen dit natuurlijk niet ongestraft laten gebeuren. Dus gaan we met flinke strijdlust het tweede kwart in. De zone-verdediging van de Urkers lijkt ons de das om te doen. Na een drietje van Timon, beginnen de scores aan onze kant ook weer te vallen. De tussenstand in de rust is 32-35 voor de Orca's.
In de rust krijgen we nog een aantal offense-plays tegen een zone-defense te horen van het boegbeeld van G.S. Stars, Martin Kramer. Dat Martin wel wat in zijn mars heeft, blijkt maar weer. De eerste zeven scores van het vierde kwart kunnen we op zijn naam schrijven. Onze defense wordt vuriger. Ondanks gemene zetten van de andere kant. Onze kwaliteiten resulteerde in een 56-54 tussenstand aan het einde van het derde kwart.<
De voorsprong moeten we nu dus gaan verdedigen. Dit moet wel wat welberadener, omdat we een aantal spelers hadden met drie of vier fouten. Het verloopt allemaal prima, en we houden de voorsprong intact. Dan valt het eerste slachtoffer van de foutenlast. Sander moet helaas plaatsnemen op de bank met vijf fouten. Dit doet niks met onze gedrevenheid. Integendeel de Orca's raaken geërgerd en geïrriteerd, omdat ze nog steeds tegen een achterstand aankijken. Dus door een paar onbezonne acties van de Urker mannen, lopen wij uit tot een voorsprong van zes punten. Onze Sjouke wordt daardoor overmoedigd en maakt helaas ook zijn vijfde fout en mag plaats gaan nemen naast Sander. Met nog een minuut op de klok lijkt de winst onbetwistbaar. In de laatste minuut vallen nog twee punten aan de andere kant en drie punten aan onze kant. Dit maakt een eindstand van 72 - 65 in het voordeel van G.S. Stars

Scores:
Nighel Kranenburg - 23
Timon de Wolf - 13
Niek den Hooglander - 12
Martin Kramer - 11
Jiddo Knol - 11
Sjouke Brunia - 2
Sander Schrijver - 0
Danny Holtus - 0
Bossini G.S.Stars H2 – Snipers H1 15 Februari, 2013
Vrijdag 15 februari stond de wedstrijd GSS tegen Snipers op het programma. Beide teams beschikten niet over de volledige selectie en het beloofde een spannende pot te worden. Na het inlopen begonnen we dan ook aan de wedstrijd.

In het eerste kwart gingen we snel van start, misschien wel de beste start van het seizoen. Door snelle scores met name van Joost kwamen we al snel voor met een stand van 8-0. GSS kon spelen zoals het graag doet en dat kon je zien. Er werden goede scores gemaakt aan beide kanten maar GSS wist de voorsprong nog iets uit te breiden. Joost ging als een speer in het eerste kwart en dunkte de bal na een mooie steal. Het eerste kwart eindige in 28-13

In het 2de kwart ging het gelijk op. Scores van met name Arthur van gss en nummer 11 van Snipers wist gss niet echt verder uit te lopen waardoor de wedstrijd nog altijd niet beslist bij een ruststand van 44-28. het bleef spannend in het huiken want de Snipers begnnen er weer in te geloven.

Dat zag je in het 3de kwart. Gss had het moeilijk en kregen zo de ene na de andere score tegen. Wederom de nummer 11 van snipers waar we het lastig mee hadden en de nummer 7 deed ook zijn duit in het zakje. Gss wist nog wel een beetje de schade beperkt te houden in dit kwart waardoor de stand aan het eind van het derde kwart 63-52.

Om de wedstrijd in het 4de kwart niet uit handen te even moest gss weer snel uit de startblokken in het 4de kwart en dat lukte. Na een gemiste bonus vrije worp, had Nighel de rebound en scoorde de And 1 vrijeworp. Met scores van Arthur, Jiddo en Reinout konden we de voorsprong weer vast houden en zelfs weer een beetje uitbreiden. Hierdoor kwam de eindstand op 86-71 in het voordeel van Gss.

Scores:
Joost 26
Arthur 18
Jiddo 10
Reinout 9
Timon 7
Sjouke 6
Nighel 5
Lars 5
Heren 2 verliest de wedstrijd in de laatste minuut 8 Februari, 2013
Het was een ouderwetse gss-avond met wedstrijden van H2 en H1 na elkaar op vrijdagavond 9 februari. De sporthal was dan ook volgestroomd met publiek tegen 19.15 uur. Door het onverwachte stoppen tijdens het seizoen van Denny Kroes en Joey Muis en afwezigheid van Gerwin de Beer (ziek) en Wessel Boukema (marathonbehangen) bestond de selectie van H2 uit 7 vaste spelers en bankspeler Nighel Kranenburg. Tegenstander was Zac H2 uit Zwolle met sterspeler Marc Kuijpers die vorige jaren nog uitkwam voor GSS. De uitwedstrijd was spannend geëindigd met winst van GSS en een verschil van één punt. Spannend zou het worden en verliezen leek niet nodig. Ook de stand was close. ZAC en GSS hadden beide 3 gewonnen wedstrijden, het was een zogenaamde 4-puntenwedstrijd!!

Beide ploegen gingen in het eerste kwart gelijk op. Scores van GSS waren er vooral van Joost en Jiddo. De aanval was dynamisch en de snelle breaks zorgde voor 13-15 na het eerste kwart. Aan de zijde van Zac vielen veel schoten van buiten. Verdedigend en vooral in de rebound liet GSS wel eens een steekje vallen.
Het tweede kwart verliep minder voorspoedig. Door veel balverlies, slecht rebounden en rake 3-punters van Zac kon ondanks scores van Joost, Jiddo en Arthur niet worden voorkomen dat het tijdens de pauze 29-41 was.
In het derde kwart herpakte GSS zich. Met snelle breaks waardoor het publiek van de stoelen veerde werd de schade ingehaald en ging de stand vanaf de 7e minuut in het derde kwart gelijk op. Marc Kuijpers werd in deze periode uitstekend van het scoren gehouden met een goede defence en meerdere blocks.
In het vierde kwart bleef het spannend. Slecht rebounden van GSS zorgde er voor dat er geen beslissend verschil kon worden gemaakt in de laatste minuten van de wedstrijd waardoor beslissingen van de scheidsrechter bepalend werden. Het momentum lag toen al niet meer bij GSS, Een technische fout tegen in de laatste minuut hielp ook niet mee. Met nog 3 seconden te spelen was de stand 62-65 en had GSS balbezit. In de laatste time-out was besloten om Sjouke vrij te spelen voor een beslissende driepunter voor de verlenging. Dit mislukte maar er werd een fout op hem gemaakt. Van de vrije worpen werd door hem de laatste benut. De teleurstellende eindstand was 63-65.

Scores:
Joost 20
Arthur 17
Jiddo 12
Sjouke 8
Reinout 4
Timon 2
WSV Heren 2 - Bossini/G.S.Stars Heren 2 2 Februari, 2013
Op zaterdag 2 februari mocht het 2e het opnemen tegen WSV in Apeldoorn. De coach kon niemand teleurstellen vanavond, we mochten allemaal 40minuten spelen.

Trainer Gerwin begon de wedstrijd meteen met een 3tje en we kregen aardig wat punten om de oren. We hadden full court press verwacht, maar WSV stond gatenkaas zone-defence. Beetje lame omdat ze zelf zat mensen op de bank hadden en dus in principe vol gas konden, maar oke. Zolang teams zo'n lazy defence opzetten heb ik geen last van zone. De ballen vielen bij het 2e prima, alleen allemaal naast/op de ring en niet door het netje.
Stand 23 - 9

2e kwart was het zaak zelf wat meer acties te maken en beter te verdedigen. Vooral hun nr 7 was erg snel en een plaag voor onze defence. Verder zaten erg écht veel ballen bij dat je denkt, interessante techniek, maar oke. Zulke schoten kunnen ook vallen.
17 -14

3e en 4e kwart zou het wat zwaarder kunnen worden, gezien we geen wissel hadden. Gelukkig hielden we het aardig vol en kregen we geen monster-score tegen. Voor een team als WSV dat een leuk, divers team heeft met her en der ervaring en talent, had ik eerlijk gezegd beter van ze verwacht. Eind stand 86 - 51.

Scores:
Joost 12
Reinout 12
Lars 10
Arthur 11
Gerwin 6
Bossini/G.S.Stars Heren 2 - Rebound '73 Heren 2 25 Januari, 2013
Vrijdagavond 25 januari, het is een donkere besneeuwde avond. Op straat is niemand te zien, behalve een lange stoet mensen op weg naar het Huiken. Homecourt van GSSTARS. Het sterrenteam van GSS staat op het punt om Rebound uit Harderwijk te verpletteren met hun enorme grootsheid.

Het teken wordt gegeven, de bal vliegt de lucht in en GSS begint de wedstrijd goed door de tipoff te winnen. De bal wordt een paar keer rondgepassed tot hij bij veteraan Jiddo Knol aanbeland, zonder te aarzelen schiet deze ervaren jongeman een feilloos 3tje. Stand 3-0, rebound is gewaarschuwd. De wedstrijd gaat verder en dit kwart wordt er aan beide kanten op los gescoord. Joost 'the black hole' Streefkerk is sterk aanwezig dit kwart. Met 8 punten op rij trekt hij de scores naar zich toe. Maar Rebound weet hier adequaat op te reageren door het hoofd koel te houden en goed rond te passen alvorens de bal in het Elburger netje verdwijnt. Stand dit kwart: 17-22, Elburg heeft werk aan de winkel.

Maar Elburg heeft er genoeg van gehad, het is over met de Harderwijkse pret. Het motto dit kwart is hard rennen en gasderbie. Onder leiding van Joey 'wtf' Muis worden er een aantal snelle aanvallen gespeeld. Joey die dit kwart goed is voor 10 punten heeft daarnaast ook nog vele assists waaronder een aantal op Reinout 'zie me rennen dan' Aan 't Goor en 'The Black Hole' die zijn persoonlijke record probeert te verbeteren. Door strak verdedigend werk en goede snelle aanvallen wordt rebound dit kwart helemaal weggespeeld. Het publiek ging ook nog volledig uit z'n dak toen veteraan Knol een megapass gaf op 'The Black Hole' die deze afrondde met een megadunk waar ze in de NBA jij tegen zeggen. Stand na dit kwart 46-33.
In de rust wordt GSS zenuwachtig, zou onze prettyboy 'Curly' Lars Brouwer wel op tijd komen? Maar vlak voor het signaal van de 2de helft begint komt hij dan binnen, het publiek wordt gek, meisjes vallen bij bosjes van de tribune af omdat ze het aangezicht van 'Curly' niet aankunnen. Waar normaal de tribune vol zou zitten is nu de helft naar de EHBO om verzorgt te worden voor hun liefdesverdriet. Maar de show moet en zal door gaan.

Het 3de kwart begint moeizaam, maar 'The Black Hole' begint weer op dreef te raken. Ook dit kwart tekent hij voor dubbel cijfers, maar liefst 12 punten, waarvan 8 in de eerste 3 minuten. Dit kwart is helaas desastreus voor veteraan Knol die zijn vrije worp percentage van 93% ziet verminderen naar 83% een grote klap voor het hele team dat vol trots genoot van elke vrije worp die onze veteraan kreeg. Desalniettemin weten de Elburgers het kwart nog enigszins te overleven na deze grote klap. Stand na dit kwart: 68-55

Het laatste en beslissende kwart. Zoals zo vaak bij basketbal kan er nog van alles gebeuren. Maar zoals het sterrenteam afspreekt zullen ze de scheids, die overigens belabberde calls maakte, helemaal links laten liggen. Focus ligt op de defence en van daar uit snelle aanvallen spelen die de verdediging van Harderwijk zullen omzeilen. Dit kwart gunt 'The Black Hole' iedereen zijn momentje in de zon. Iedereen weet dit kwart te scoren behalve 'Curly' en veteraan Knol (die door vreemde beslissingen van het scheidsrechterlijk duo is uitgeschakeld). GSS weet de voorsprong alleen maar verder uit te bouwen en laat Harderwijk ver achter zich. Eindstand: 88-70

Topscores:
'The Black Hole' 38pt
Joey 'wtf' Muis 20pt
Reinout 'zie me rennen dan' Aan 't Goor 10pt
'Veteraan' Knol 7pt
'Curly' Lars Brouwer 6pt
Arthur 'Judge' Smit 3pt
Sjouke 'megabreed' Brunia 2 pt
Wessel 'working man' Boukema 2pt

Voor foto's klik hier
Heren 2 sluit laatste wedstrijd 2012 af met 6 man 24 November, 2012
Afgelopen vrijdag mocht het heren 2 team van Gsstars naar Urk afreizen om daar tegen de koploper van de competitie, Orca's Heren2, aan te treden. Veel spelers uit het Orca's team waren bekenden, sommige hebben zelf nog bij Gsstars gespeeld, waaronder Laurens van Loosen een tijdje. Daarnaast zijn er wat spelers die bij het Rabostreetball toernooi in Elburg telkens aanwezig zijn. Het beloofde een sportieve pot te worden.

Orca's stond met 11 man klaar, terwijl Gsstars door blessures, verplichtingen en last-minut afzeggingen slechts met 6 man kon aantreden. Beetje jammer, helemaal omdat ze hierna een maand geen wedstrijd hebben! Tegen een snel team dat ook nog eens 1e staat zou het dus een hele kluif blijken.

Binnen no-time keken we tegen een 12-0 stand aan. Onze guards hadden in het begin nog wat moeite met de full-court press, maar bleken het uiteindelijk passend steeds beter op te lossen. Stand 1e kwart: 34 - 13

Het tweede kwart lieten we Orca's nog steeds veel los, en bleven zij met 32 punten in dit kwart ook makkelijk de basket vinden. Zelf verdedigende ze echter ook niet al te best, en konden we, als we door de press braken, redelijk soepel de basket vinden. 2e kwart: 32 - 23 Stand: 66 - 38

Met een voorsprong van 30 punten is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Orca's speelde verder zonder echte overtuiging waardoor ze in de 2e helft nog maar 10 punten uitliepen. Ze bleven wel scoren, maar Gsstars ook die aardige aanvallen speelde.
3e kwart: 24 -21
4e kwart: 20 - 30
Eind stand: 120 - 79

Arthur Smit: 21
Joost Streefkerk: 20
Wessel Boukema: 18
Gerwin de Beer: 10
Timon de Wolf: 6
Sjouke Brunia: 4
Sterke comeback zorgt voor winst bij Heren 2 3 November, 2012
Afgelopen zaterdag speelde Bossini GS Stars H2 tegen V.B.V. heren 1 uit Veenendaal. Deze avond konden we helaas niet beschikken over Arthur, Jiddo en de rookies Dennie, Timon en Nighel die ook hun meerwaarde hebben bewezen dit seizoen. Jeroen en Arnoud konden deze wedstrijd gelukkig wel mee doen.

Vanaf minuut 1 was het al duidelijk dat dit een fysieke pot zou wouden, en op zich is daar niks mis mee maar wanneer er continue aan shirtjes word getrokken en wordt vastgehouden omdat ze het technisch en op snelheid niet bij kunnen houden is dat toch wel jammer. Hier moesten de Heren van GS Stars even aan wennen, en keken het 1e kwart meteen tegen 25 – 14 achterstand aan.

Het 2e kwart was het vooral taak om de verdediging 'wat' beter te doen want 25 punten tegen in één kwart is theoretisch na het fluitsignaal 100 punten tegen. 1 tegen 1 werden we te makkelijk verslagen. In het 2e kwart pakte we het gelukkig op, maar kregen we alsnog 19 punten tegen. Alsnog te veel, en hierdoor keken we na 20 minuten spelen tegen een 44 – 28 achterstand aan. Kwart score: 19 – 14

Bij V.B.V, een team wat het niet moet hebben van atletisch, doorzetting-, en uithoudingsvermogen was de rek er na 2 kwarten een beetje uit. We speelden al op een kleiner veld, maar aangezien het hele team van hun op een wandel tempo overging lagen er voor de heren van GS Stars wat meer kansen, bovendien werd er slimmer verdedigd wat resulteerde in minder scores tegen. Aanvallend ging het ook stukken beter, en met een 18-3 run van GS Stars konden we dit kwart min of meer met een gelijke stand afsluiten (53 – 52 voor V.B.V.). Bijkomend voordeel: H2 zat in de flow. Kwart score: 26 – 9

Het 4e kwart met dezelfde intensiteit doorgespeeld, en het was zaak de 1 punt achterstand om te zetten in een voorsprong en die vast te houden in de laatste minuten van het 4e kwart. We begonnen na het start signaal van dit kwart meteen scherp, en keken voor het eerst sinds 3 kwarten naar een voorsprong aan, en binnen 3 minuten had V.B.V al en 8-2 run aan de broek. Met nog 3 minuten te spelen was de stand 68 – 59 voor Gsstars, maar V.B.V kwam nog even dichtbij met een 3tje via het bord en lay-up, en met nog 2 minuten te gaan was de stand 69-64, nog steeds een wedstrijd. Jeroen en Wessel gooiden echter de pot dicht, scoorden samen 5 punten terwijl V.B.V. de basket niet meer kon vinden. Kwart score: 22 – 11

Eind uitslag: 74 – 64 GS Stars.

Scores Bossini G.S.Stars:
Joost Streefkerk: 18
Arnoud Drost: 17
Jeroen Doek: 17
Lars Brouwer: 7
Wessel Boukema: 7
Sjouke Brunia: 4
Reinout aan 't Goor: 4
Rebound '73 Heren 2 - Bossini/G.S.Stars Heren 2 13 Oktober, 2012
Na een wedstrijd tegen Orca's vorige week waar we 21 3punters om de oren kregen stond ons dit keer minder geweld van buiten de 3 punt lijn te wachten. Bovendien als je buiten de 3 punt lijn stond stond je a: uit of b: bij de middellijn, want het was een klein veld wat in het voordeel van Rebound werkte, aangezien ze op enkele spelers na niet heel snel waren.

Rebound had al 3 wedstrijden verloren, en kreeg gemiddeld 90 punten tegen. Wij hadden 1 wedstrijd gewonnen, en kregen gemiddeld 70 punten tegen.

Het eerste kwart schoten we uit de start blokken en Rebound had aanvallend niet veel in te brengen. Timon, die deze wedstrijd goed was voor 11 punten open de score. Eindstand na het 1e kwart: 25 – 9 in het voordeel van Gsstars.

Na dit kwart was het eigenlijk gebeurd, zowel voor Rebound als voor Gsstars. Het verschil van 16 punten bleef tot ongeveer eind 4e kwart gehandhaafd. Score hier, score daar, maar er kwam geen verschil in het onderlinge verschil. Stand na 2e kwart: 36 – 20.

Na een korte rust eigenlijk het zelfde verhaal. De punten wisselde elkaar af. Arthur had paar mooie acties onder het bord die door technisch niet sterk maar wel effectief hak-en-slag werk van de 'tegenstander' het netje miste. Helaas werd hier door de scheidsrechters niet voor gefloten, die wel oog hadden voor het fluiten van clean defence, maar bij heftig ram werk zelf waarschijnlijk zo schrokken dan er geen geluid meer door de keel kon.

Het 4e kwart kwam het technisch minder spelende rebound zelfs terug en kregen we in de laatste minuten een 10 – 0 run tegen, waardoor Rebound zelfs het idee kreeg dat ze nog konden winnen. Ondanks een paar mooie schotjes van Joey kwamen ze gevaarlijk dichtbij. Op het laatst gingen ze fouten maken en scoorde Joost met 75% op de vrijworplijn de wedstrijd de laatste hoop uit de wedstrijd voor rebound.
Eind stand: 72 – 67 voor Gsstars.

26 oktober speelt het 2e tegen WSV in het Huiken

Scores:
Joost: 17
Reinout: 14
Timon: 11
Arthur: 8
Jiddo: 7
Gerwin: 6
Denny: 4
Joey: 4
Lars: 1
Heren 2 wint ook 3de wedstrijd van Ceres 1 27 Maart, 2012
Vrijdag avond konden we deze competitie voor de derde keer aantreden tegen Ceres1. zonder Arnoud (blessure) en Paul (werk)

Ondertussen kenden we het spelletje wel van deze jongens, en was het dus zaak om niet in hun val te trappen en mee te gaan in hun snelle spel. We bleven dan ook gewoon ons eigen spelletje spelen en begonnen sterk aan de wedstrijd, daar waar we ons nog af en toe lieten verassen door hun zeer snelle spel, zetten we daar een paar goede scores tegenover, zeker door een zeer sterk spelende Joost en John en konden we het eerste kwart afsluiten met een 22-13 voorsprong.

Na de eerste aanvals golf overleeft te hebben van dit zeker niet slecht spelende jonge team, die in deze competitie voor meer verrassingen heeft gezorgd, gingen we gestaag door met goede scores en een ijzersterke D, onze kracht, we zijn tenslotte niet voor niets de minst gepasseerde verdedigingen konden dit kwart met wederom 9 punten verschil afsluiten 25-16
Ruststand 47-29
In het derde kwart waren we gewaarschuwd tenslotte raakte we 20 punten kwijt na de rust in de vorige editie, maar een ezel........... we gingen dus goed van start. wederom een ijzersterk kwart van Joost met 10 punten. Het grote minpunt dit kwart was het uitvallen van onze good old John met een scheurtje in de binnen meniscus en dus einde seizoen voor hem, we gaan hem zeker missen de laatste wedstrijden.( John veel sterkte met herstel ) Arthur moest dus aan de bak als onze lange center en pakte dit bijzonder goed op en begint steeds beter in zijn spel te raken. dit kwart wonnen we dan ook met 28-11 en bracht de stand op 75-40

In het vierde kwart moesten we de wedstrijd dus goed uitspelen op jacht natuurlijk naar de bitterballen, echter is ons dat wederom niet gelukt want als de 100 in zicht komt bij ons begint iedereen raar te doen en voor zich zelf te gaan basketballen, we hebben een goede wedstrijd gespeeld, het publiek was zeer tevreden en daar doe je het tenslotte ook voor
het vierde kwart wonnen we dan ook met 22-10
Einduitslag 97-50 Gsstars heren 2 - ceres heren 1 3-0

Scores:

Joey 2
raoel 5
Hein 5
Lars 4
Wessel 15
Niek 10
Jiddo 8
Joost 20
John 10
Arthur 12
Sjouke 6

vrije worpen: 60 %

Volgende wedstrijd: Be Quick 1 - Gsstars H2 vrijdag 1 april 20.00 uur
"En dat is 10" Heren 2 wint van Be Quick dankzij aanmoedigingen van publiek 31 Januari, 2012
Vrijdag moesten we aantreden tegen Be Quick uit Zwolle. Dus uitkijken voor de press en gewoon ons eigen spelletje spelen

We begonnen goed aan de wedstrijd, John en Wessel opende de score, de defence stond goed. we hadden afgesproken insite te spelen met onze lange mensen dus na het eerste kwart stond het 12-18 niets aan het handje dachten de coaches

John opende de score in het tweede kwart maar al snel kwam Be Quick met twee scores terug dat betekende dat we moesten opletten. Het spel ging een beetje op en neer, en de ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht in dit kwart alleen fysiek werd het wel steeds harder, de twee dames die dachten te fluiten hadden dit echter niet in de hand en dit resulteerde nogal tot frustraties van de Elburger ploeg. we wonnen dit kwart nog met 20-22
Ruststand 32-38

We hadden in de rust weer goede afspraken gemaakt, echter door het fysieke geweld uit Zwolle en de zwak fluitende scheidsrechters was dit niet ons sterkste kwart en kwamen de houthakkers uit Zwolle sterk terug,Door 10 punten op rij van hun nummer 9 kwamen en door wat paniekerig spel van Elburg verloren we het derde kwart met 23 - 15
Stand na derde kwart 55 - 53

We begonnen het vierde kwart met goede scores van hoe kan het ook anders John, we gingen gelijk op en wisselde het spel af met briljante momenten maar ook een aantal turnovers wat niet nodig was.tot de 7de minuut van het vierde ging het gelijk op stand op dat moment 72 - 72, Toen kwam tijdens de tijdens de time-out John het veld uitzetten met de woorden "Nu gaan we knokken" en dat gebeurde ook de laatste 3 minuten speelde we zeer goed maar wel met uitbundige steun van onze supporters Rien en Jelle. De zwollenaren wisten zich geen raad meer en waren opgebrand en scoorde de laatste 3 minuten geen punt meer, We wonnen dit kwart dan ook met 17-30

Eindstand 72-83

Scores:

Sjouke 2
Lars 2
Wessel 5
Paul 7
Jiddo 7
Joost 10
John 30
Arthur 5
Niek 15