Basketballers G.S.Stars op routine naar de overwinning in Wijchen 29 Oktober, 2016
Na drie vrije weekenden mocht G.S.Stars afgelopen zaterdag eindelijk weer het veld op. Om 16:00 uur werd er in Wijchen gespeeld tegen Wyba. Waar de Elburgers dit seizoen nog ongeslagen zijn, verloor Wyba drie van haar vier gespeelde wedstrijden. Toch bleken de basketballers uit Wijchen geen slechte ploeg en maakten ze het de Elburgers met name rond de bucket in de eerste helft erg lastig.

De eerste maanden van het seizoen bleef G.S.Stars verschoond van blessures, maar momenteel ontbreken Sander Schrijver en Nighel Kranenburg en kon coach Kramer dus beschikken over 10 fitte spelers.

De start van de wedstrijd was van Elburgse zijde niet goed. De ploeg speelde mat en zonder energie. Dat veranderde toen Matthijs Schipper halverwege het eerste kwart in het veld kwam. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw en trok de wedstrijd in gang. Aanvallend bleef het lastig, omdat de thuisploeg de ruimtes rondom de basket klein hield en het schot van buitenaf nog niet viel. Verdedigend kreeg G.S.Stars echter steeds meer grip de wedstrijd. Door het slechte rendement in de aanval was de score bij rust pas 26-24.

Omdat er genoeg kansen waren in de aanval en het verdedigend goed stond, kwamen de Elburgers na de rust met vertrouwen het veld op. De starters van G.S.Stars pakten direct het initiatief en spelverdeler Ronald van Weg wist uitblinker Roel Kramer veelvuldig te bedienen. De Elburgers wonnen het derde kwart met 7-20 en sloegen daarmee het beslissende gat. In het laatste kwart verdedigde G.S.Stars een voorsprong van 11 punten. Coach Kramer van G.S.Stars wisselde dit kwart veel door en iedereen kon bijdragen aan deze zakelijke overwinning. Met een denderdunk bepaalde Jesse van Wijngaarden de eindstand op 44-59.

Aanstaande vrijdag, 4 november, speelt G.S.Stars om 21:00 uur thuis in Sporthal ’t Huiken. Tegenstander is dan Arnhem Eagles.

Scores G.S.Stars:
Roel Kramer 23
Ronald van de Weg 9
Matthijs Schipper 7
Jesse van Wijngaarden 5
Stephan Versluis 5
Riko Westerink 4
Timon de Wolf 4
Ruben Grootkarzijn 2
G.S.Stars U14 wint in de derde wedstrijd van het seizoen van Rebound U14-1 1 Oktober, 2016
Afgelopen zaterdag speelde G.S.Stars U14 haar derde wedstrijd van het seizoen, deze keer was Rebound U14-1 de tegenstander. De wedstrijd begint zoals de twee eerdere wedstrijden moeizaam, de rust en defence is ver te zoeken. In het eerste kwart van de wedstrijd gaat het daarom gelijk op. In het tweede kwart beginnen de spelers wakker te worden, Er worden stops gemaakt en de scores vallen. Rebound behoud nog wel de aansluiting, halverwege is de voorspong 8 punten.

In het begin van de derde kwart wordt de ene na de andere mooie bal gemaakt en loopt de voorsprong op naar 51-32. In de vierde kwart gaat het gelijk op en zwakt het team we weer een beetje af. Uiteindelijk weet U14 een mooie overwinning neer te zetten met een eindstand van 68-42. Het is duidelijk zichtbaar dat als de verdediging op orde is, de aanval vanzelf goed komt!

De volgende wedstrijd van U14 is op 8 oktober in Harderwijk tegen Rebound U14-2.

Scores G.S.Stars:
Djon Berghorst 36!
Derk van ’t Slot 12
Ingeborg Kramer 6
Hidde Rodenburg 4
Daniel Berghorst 4
Laurens van den Bosch 4
Joost Krijt 2
Basketballers G.S.Stars winnen ook hun tweede competitieduel 1 Oktober, 2016
Na de ruime zege van de Elburger basketballers vorige week, werd afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd gespeeld. In Ede was het plaatselijke BCE’78 de tegenstander. Deze ploeg met titelaspiraties had reeds twee wedstrijden gespeeld en wist er daar één van te winnen.

G.S.Stars schiet uit de startblokken en vrij snel op een voorsprong van 10 punten. Bij een stand van 11-21 wordt de thuisploeg echter wakker en met een paar driepunters komen ze terug tot 22-25. In het tweede kwart gaat de strijd gelijk op. G.S.Stars krijgt moeilijk grip op de goede spelverdeler van BCE’78.

Invalcoach Michel van Houten weet echter de juiste matchup te creëren en Jasper de With krijgt een duidelijke missie. Hij legt de sterkste speler van de thuisploeg aan banden en G.S.Stars neemt in het derde kwart direct het initiatief. Driepunters van Roel Kramer, Jesse van Wijngaarden en Ronald van de Weg liggen aan de basis van een 4-24 run van de Elburgers. G.S.Stars komt op een 44-67 voorsprong. BCE’78 doet aan het eind van dit kwart nog wat terug, maar in de laatste 10 minuten verdedigt de ploeg uit Elburg een voorsprong van 19 punten.

Het laatste kwart is dan ook een formaliteit en wordt netjes uitgespeeld. Na 40 minuten basketbal staat er bij een eindstad van 72-89 wederom een afgetekende overwinning voor G.S.Stars op het scorebord.

G.S.Stars speelt nu een aantal weekenden niet. Pas op 29 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Ze spelen dan om 16:00 uur in Wijchen tegen Wyba.

Scores G.S.Stars:
Jesse van Wijngaarden 28
Roel Kramer 18
Nighel Kranenburg 9
Ronald van de Weg 7
Ruben Grootkarzijn 7
Stephan Versluis 7
Matthijs Schipper 7
Jasper de With 2
Timon de Wolf 2
Basketballers G.S.Stars starten nieuw seizoen met ruime overwinning op BeCeGe uit Doetinchem 23 September, 2016
Na een lange voorbereiding stond afgelopen vrijdag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd voor de Elburger basketballers van G.S.Stars op het programma. De ploeg heeft t.o.v. vorig seizoen een ware metamorfose ondergaan. Alle Zwollenaren in Elburgse dienst vertrokken om weer in Zwolle te gaan spelen en in Elburg kwam de focus weer op de spelers uit de eigen jeugd te liggen. Het resultaat is een frisse jonge ploeg met veel potentie voor de komende jaren. De ploeg acteert helaas niet meer in de Landelijke Eerste Divisie, maar start dit seizoen in de Rayon Eerste Klasse. Voor de Elburgers is dit een compleet nieuwe competitie met onbekende teams. Er werd dan ook uitgekeken naar de start van de competitie om een beeld te krijgen van de krachtsverhoudingen.

Coach Martin Kramer kon dit weekend beschikken over een complete selectie. Iedereen is fit en ongeschonden uit de voorbereiding gekomen, waardoor de wedstrijd van start ging met 12 Groenen. De “starting five” bestond uit bekende namen van vorig seizoen: Ronald van de Weg, Roel Kramer, Jesse van Wijngaarden en Stephan Versluis. Nieuw gezicht in de startopstelling was Nighel Kranenburg, die is overgekomen vanuit het tweede team van G.S.Stars.

De start van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. BeCeGe, dat vorige week hun eerste wedstrijd al won van Arnhem Eagles, startte met veel lengte in hun ploeg en G.S.Stars had moeite om de verdedigende rebound te controleren. De bezoekers kregen hierdoor veel extra kansen in hun aanval, maar hadden gelukkig het vizier niet scherp. Voor de Elburgers nam Stephan Versluis zijn team met 9 punten in het eerste kwart aanvallend op sleeptouw. Nadat Roel Kramer snel tegen zijn tweede fout aanliep, mocht Matthijs Schipper aan de bak. Hij knalde er verdedigende direct hard in, pakte een steal en bekroonde deze inzet met een score. Met deze score sloot de thuisploeg het eerste kwart winnend af.

In het tweede kwart startte G.S.Stars direct scherp. Aanwinst Riko Westerink opende met een snelle score en bracht de stand op 14-10. Verdedigend stonden de Elburgers goed en BeCeGe creëerde maar weinig goede scoringskansen. Alleen hun lange man Imre Terwiel kwam bij vlagen goed door. G.S.Stars speelde aanvallend hun opties goed uit en de voorsprong groeide gestaag. Bij rust hadden alle twaalf Groenen inmiddels hun minuten gemaakt en stond er een stand van 28-9 op het bord.

Na rust drukten de Elburgers direct door en met een 18-5 run kwam de overwinning steeds dichterbij. In het laatste kwart liep de maximale voorsprong op naar 32 punten en toen ook BeCeGe’er Terwiel met zijn vijfde fout het veld moest verlaten, was het laatste beetje verzet van de bezoekers gebroken. G.S.Stars speelde de wedstrijd rustig uit en na 40 minuten basketbal stond de eindstand van 66-35 op het scorebord.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars Heren 1 om 14:15 uur in Ede tegen BCE. BCE heeft zelf duidelijk haar ambitie om kampioen te worden uitgesproken. Een mooie nieuwe krachtmeting voor de Elburgers dus!

Scores G.S.Stars:
Stephan Versluis 16
Roel Kramer 14
Nighel Kranenburg 8
Ronald van de Weg 7
Matthijs Schipper 6
Riko Westerink 5
Ruben Grootkarzijn 4
Jesse van Wijngaarden 4
Sander Schrijver 2
Martho Flexwerk G.S.Stars - BV Hoofddorp 8 Januari, 2016
Afgelopen vrijdag begon voor de Elburger basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen koploper BV Hoofddorp. De seizoenopener in Hoofddorp werd kansloos verloren. Rik van de Nes en Daud Bwefar waren door blessures niet inzetbaar. Voortekenen dus voor een zware avond voor de Groenen.

Dat het inderdaad een zware avond zou worden, bleek uit de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Martho Flexwerk G.S.Stars komt al snel met 4-16 achter. Dan komt echter Lars de Weerd binnen de lijnen en hij neemt zijn ploeg op sleeptouw. Verdedigend staat het bij de Elburgers als een huis en via een 19-2 run komt de thuisploeg in de derde minuut van het tweede kwart op een voorsprong van 23-20. Dan pikt BV Hoofddorp echter weer aan en gaat de rest van het tweede kwart gelijk op. BV Hoofddorp lijkt met een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar met een mooie driepunter en twee vrije worpen trekt gangmaker Sjoerd Langevoort zijn ploeg toch met een 37-36 voorsprong de rust in.

In het derde kwart lijkt het helemaal mis te gaan voor de thuisploeg. De bezoekers vinden hun schotritme en met een aantal driepunters zetten ze Martho Flexwerk G.S.Stars onder druk. Door deze druk forceren de Elburgers hun aanval en lijden ze slordig balverlies. Hoofddorp zet deze onderscheppingen om in een aantal makkelijke scores en komt aan het einde van het derde kwart op een voorsprong van 51-65.
De Elburgers geven niet op en blijven als team hard verdedigen. Hoofddorp scoort nog maar moeizaam en dit geeft de thuisploeg minder druk in hun aanval. In de aanval zijn de Elburgers weer scherp en puntje voor puntje knokken ze zich terug in de wedstrijd. Met nog 9 seconden op de klok krijgt Joachim van de Weg bij een 71-73 stand de kans om na een mooi uitgespeelde aanval zijn ploeg op voorsprong te schieten. Zijn driepunter kaatst van de ring en de wedstrijd is gespeeld. Martho Flexwerk G.S.Stars zet BV Hoofddorp nog wel een twee keer op de vrijeworplijn om de klok te stoppen, maar de bezoekers blijven rustig en nemen de punten mee naar Hoofddorp.

Volgend weekend speelt Martho Flexwerk G.S.Stars niet. De volgende wedstrijd is op vrijdag 22 januari om 21:00 uur in Elburg tegen Wyba uit Wijchen.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 18
Lars de Weerd 15
Joachim van de Weg 14
Stan Borns 6
Stephan Versluis 6
Ruben Grootkarzijn 5
Alex Tuinfort 4
Ronald van de Weg 3
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars laten eindelijk zien wat ze kunnen 4 December, 2015
Met overwinningen op HBV The Jumpers uit Den Haag en Triple Threat uit Haarlem de afgelopen weken lieten de Elburger basketballers al zien dat ze, ondanks de slechte seizoenstart, niet thuishoren in de kelder van de Landelijke Eerste Divisie. Dit weekend stond echter de krachtmeting met Pluto uit Wageningen op het programma. Deze ploeg is al jaren een steady middenmoter in deze klasse. Tegen de mannen uit Wageningen moest de Elburger ploeg laten zien dat de doelstelling "het linker rijtje" een reële is.

Getergd door een minder wedstrijd vorige week zette spelverdeler Sjoerd Langevoort vanaf de start van de wedstrijd direct de toon voor zijn ploeg. Met een strakke verdediging en sterke acties naar de basket komt de thuisploeg direct lekker in de wedstrijd. Tot een stand van 8-9 gaat het gelijk op. Dan maakt Martho Flexwerk G.S.Stars een 12-5 run en eindigt het kwart bij 20-14.
Vanaf de run in het eerste kwart geeft de thuisploeg het initiatief niet meer uit handen. Verdedigd blijven de Elburgers hard werken en de setplays van de bezoekers worden prima ontregeld. Door wat slordigheden in de transitie van verdediging naar aanval pakt Pluto toch een aantal steals en daarmee gemakkelijke scores. Gelukkig weet Roel Kramer een paar mooie backdoors te scoren en loopt de thuisploeg geen schade op. Bij rust is de voorsprong opgelopen naar 9 punten bij een stand van 42-33.
In de eerste minuten van het derde kwart probeert Pluto hardnekkig langszij te komen. Goede acties van Plutospeler Matthew van Tongeren zetten de Elburgers onder druk. Martho Flexwerk G.S.Stars weet deze aanvallen te pareren en door scores van Alex Tuinfort en Stan Borns loopt de voorsprong zelfs op tot meer dan 10 punten.
Na ook het derde kwart gewonnen te hebben, wisten de Groenen uit Elburg dat deze wedstrijd echt gewonnen moest worden. Dit lieten ze op het veld ook zien. De wedstrijd werd prima uitgespeeld en bij 80-72 was de derde overwinning van dit seizoen binnen.

Volgende week speelt Martho Flexwerk G.S.Stars een uitwedstrijd in Arnhem tegen Arnhem Eagles.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 21
Rik van de Nes 16
Stan Borns 11
Roel Kramer 9
Joachim van de Weg 9
Lars de Weerd 6
Alex Tuinfort 4
Jesse van Wijngaarden 4
Ruben Grootkarzijn 2
Eindelijk winst in de competitie voor basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars 30 Oktober, 2015
Na de overwinning in het bekertoernooi vorige week in Rotterdam behaalden de Elburger basketballers dit weekend ook hun eerste overwinning in de competitie. Na vier nederlagen werd zaterdag HBV The Jumpers in Den Haag verslagen met 78-91.

Martho Flexwerk G.S.Stars begon voortvarend aan de wedstrijd en stond met nog een minuut te spelen in het eerste kwart op een 11-22 voorsprong. De zoneverdediging van de thuisploeg werd keer op keer gemakkelijk omzeild en verdedigend stonden de Elburgers goed. Drie keer slordig balverlies in de laatste minuut zorgde echter voor drie snelle scores van HBV The Jumpers, waardoor de voorsprong direct weer werd gehalveerd. In de beginfase van het tweede kwart bleef Martho Flexwerk G.S.Stars slordig aanvallen en kon de thuisploeg op hoog tempo de basket aanvallen. De voorsprong uit het eerste kwart verdween en bij 27-24 namen de Hagenezen de leiding. Een driepunter van Sjoerd Langevoort bracht de Elburgers weer langszij en via twee mooie scores van Matthijs Schipper pakte zijn team weer het initiatief.
De tweede helft ging van start bij een stand van 38-45. De Groenen hadden dus weer een klein gaatje. Jumpers gaf echter nog niet op en knokte zich in vijf minuten terug naar een stand van 50-50. Dan plaatst Martho Flexwerk G.S.Stars onder leiding van "Man of the match" Joachim van de Weg de beslissende 13-3 run. De Elburgers slaan een gat van 10 punten en Jumpers komt deze achterstand niet meer te boven. In het vierde kwart blijven de bezoekers hun aanvallen rustig uitspelen en controleren ze het tempo in de verdediging. De thuisploeg wordt tot moeilijke schoten gedwongen en de Elburgers heersen in de verdedigende rebound. Bij een eindstand van 78-91 is de eerste competitieoverwinning een feit.

Volgend weekend wordt er niet gespeeld door Heren 1. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 november om 12:30 uur in Nijmegen. Tegenstander is dan het gepromoveerde Trajanum.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Joachim van de Weg 29
Rik van de Nes 19
Sjoerd Langevoort 13
Lars de Weerd 11
Roel Kramer 11
Matthijs Schipper 4
Jesse van Wijngaarden 2
Alex Tuinfort 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars succesvol in bekertoernooi 24 Oktober, 2015
Afgelopen zaterdagmiddag speelden de baskerballers van Martho Flexwerk G.S.Stars hun tweede wedstrijd van het bekertoernooi. Tegenstander was EBV Baros uit Rotterdam, het team van oud-elburg speler Dimitri Braakman. Deze ploeg draait goed in de Tweede Divisie, een niveau lager dan de Eerste Divisie waarin de Elburgers uitkomen. De Elburgers beleven echter een stroeve competitiestart, dus was deze bekerwedstrijd een welkome extra wedstrijd om in het juiste ritme te komen. Coach Martin Kramer kon deze wedstrijd niet beschikken over Alex Tuinfort en de geblesseerden Ronald van de Weg en Stephan Versluis. Rik van de Nes en Daud Bwefar waren wel weer voldoende fit om in actie te komen. De lege plekken in de ploeg werden zeer verdienstelijk ingevuld door de jonge talenten Matthijs Schipper en Jesse van Wijngaarden.

Onder aanvoering van Sjoerd Langevoort pakt Martho Flexwerk G.S.Stars direct het initiatief in de wedstrijd. Halverwege het eerste kwart pakt de ploeg een kleine voorsprong bij 7-13. Als Roel Kramer en Ruben Grootkarzijn snel in foutenlast komen, mogen jongelingen Jesse van Wijngaarden en Matthijs Schipper aan de bak. Zij pakken dit zeer goed op en geven het team met hun snelle spel juist extra energie. Gedurende het tweede kwart weten de bezoekers de voorsprong van zes punten te handhaven en bij een stand van 32-38 gaat het derde kwart van start.
Tijdens het derde kwart blijft Martho Flexwerk goed spelen, maar EBV Baros geeft niet op en blijft aanhaken op zes punten. Een uitlooppoging van de Groenen wordt door de thuisploeg aan het eind van het derde kwart met twee mooie scores op rij weer teniet gedaan. Hierdoor blijft de voorsprong van de Elburgers ongewijzigd aan het begin van het laatste kwart. Op dat moment staat echter, de tot dan toe onzichtbare, Dimitri Braakman op. Met 2 driepunters en een goede drive zorgt hij eigenhandig voor een achterstand van zijn oude team. Bij 63-61 kijken de Elburgers voor het eerst tegen een achterstand aan. De ploeg raakt echter niet in paniek en met drie scores zet Roel Kramer de Elburgers weer op voorsprong. Als Daud Bwefar ook nog een duit in het zakje doet met een sterke score onder de basket lijkt de wedstrijd bij een stand van 65-70 gespeeld. Een knappe drive en harde dunk van de thuisploeg brengen de spanning echter weer helemaal terug. Met 22 seconden op de klok heeft Martho Flexwerk bij een stand van 69-70 balbezit. Met 12 seconden te spelen zet EBV Baros Rik van de Nes op de vrijeworplijn. Hij schiet zijn twee vrijeworpen kalm binnen en Martho Flexwerk G.S.Stars is door naar de volgende ronde. Deze zal gespeeld worden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Lokomotief uit Rijswijk en Groene Uilen uit Groningen. Eerst staat er echter weer een competitieronde op het programma. Volgende week zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars in Den Haag tegen HBV The Jumpers.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 23
Rik van de Nes 15
Roel Kramer 11
Daud Bwefar 11
Lars de Weerd 6
Joachim van de Weg 4
Ruben Grootkarzijn 2
Volle bak bij eerste thuiswedstrijd Martho Flexwerk G.S.Stars 16 Oktober, 2015
Afgelopen weekend speelden de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Elburgers kennen een moeizame seizoensstart en wisten dit seizoen nog geen van hun 3 wedstrijden winnend af te sluiten. Het team wordt geplaagd door blessures en zit duidelijk nog niet in de flow. Extra mooi was dus de grote publieke belangstelling voor de wedstrijd tegen Almere Pioneers. Een goed gevuld 't Huiken gaf het team veel support en nog meer motivatie. Het was ook goed om onze sponsoren van VL Consultants BV, Fysiotherapie Louwen-Muilwijk en Accountantskantoor Timmer BV op de tribune te zien.

De eerste helft lukte het nog niet om deze motivatie in het spel te laten zien. Steeds was de thuisploeg een stap te laat en kon Almere haar schutters in positie brengen. Dit resulteerde in maar liefst 11 driepunters van de bezoekers en een ruststand van 28-55. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk. De schutters van Almere moesten afgestopt worden. De Elburger verdediging voerde de druk op de schoten op met een goed resultaat. In de tweede helft scoorde Almere nog slechts twee schoten van afstand. De aanval van de thuisploeg begon ook beter te lopen. Met goede drives naar de basket kroop Martho Flexwerk G.S.Stars langzaam dichterbij. Bij een achterstand van 15 punten leek een stunt nog mogelijk, maar drie snelle scores van de bezoekers gooiden de wedstrijd op slot. De tweede helft werd wel winnend afgesloten door de Groenen, maar de eindzege ging naar Almere.
Helaas dus weer een verlies, maar het spel in de tweede helft geeft wel vertrouwen. De Elburgers bleven hard knokken voor ieder punt en gaven niet op. Zodra de ziekenboeg weer leeg is, moeten de winstpunten weer naar Elburg komen.
Volgende week speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 14:30 uur een bekerwedstrijd tegen Baros in Rotterdam. Dit is het team van oud-G.S.Stars speler Dimitri Braakman.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Roel Kramer 13
Lars de Weerd 11
Joachim van de Weg 10
Matthijs Schipper 10
Daud Bwefar 8
Ruben Grootkarzijn 5
Rik van de Nes 4
Stephan Versluis 3
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars kunnen flitsende start niet omzetten in winst 3 Oktober, 2015
Afgelopen zaterdag werd er door de Elburger basketballers in Wijchen gespeeld tegen BV Wyba. De bezoekers schoten uit de startblokken en namen een ruime voorsprong. In de tweede helft verdween deze als sneeuw voor de zon en was een onnodige nederlaag een feit.

Aanstaande zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 20:00 uur in Ijmuiden tegen Akrides.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 16
Sjoerd Langevoort 14
Roel Kramer 12
Joachim van de Weg 9
Alex Tuinfort 6
Ronald van de Weg 5
Stephan Versluis 3
Ruben Grootkarzijn 1
Eerste overwinning in het bekertoernooi 26 September, 2015
Op zaterdag 26 september 2015 begon het bekertoernooi 2015/2016 voor de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars met een wedstrijd in Hengelo tegen Twente Buzzards. Deze ploeg komt uit in de Tweede Divisie en won haar eerste wedstrijd van de competitie vorige week. Eerste Divisionist Martho Flexwerk G.S.Stars verloor vorige week haar competitie openingswedstijd en was dus gebrand op een goed resultaat.
Van deze gretigheid was in het eerste kwart echter nog geheel geen sprake. De Elburgers openden de wedstrijd slap en ongeïnspireerd. Na in het eerste kwart alle randzaken bij een basketbalwedstrijd aandacht te hebben gegeven, stond er een achterstand van 24-15 op het scorebord. In het tweede kwart was de focus terug en pakten de bezoekers de controle. Alleen de verdedigende rebound was nog zorgelijk en vanuit tweede kansen wist de thuisploeg toch regelmatig te scoren. De achterstand werd weggewerkt en bij 31-32 kwamen de Elburgers voor het eerst op voorsprong. Twente Buzzards brak nog niet en pakte bij rust toch weer een voorsprong.
Bij een stand van 39-35 ging het derde kwart van start. Martho Flexwerk G.S.Stars stelde direct orde op zaken en knalde met een 24-2 run de kleedkamer uit. Het kwart werd gewonnen met 29-9 en daarmee stond er met nog tien minuten te spelen een stand van 48-63 op het bord.
In het laatste kwart namen de Groenen geen gas terug en werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een eindstand van 54-85.
In de volgende ronde van de beker speelt Martho Flexwerk G.S.Stars tegen Baros uit Rotterdam. Bij deze ploeg speelt oud-G.S.Stars speler Dimitri Braakman. Maar voordat deze wedstrijd gespeeld wordt, staat eerst nog de uit-wedstrijd in Wijchen tegen Wyba op het programma. Deze wedstrijd start aanstaande zaterdag om 20:15 uur.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 23
Sjoerd Langevoort 16
Stephan Versluis 11
Alex Tuinfort 11
Ruben Grootkarzijn 10
Ronald van de Weg 6
Daud Bwefar 6
Lars de Weerd 2
Valse start basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars 18 September, 2015
Afgelopen vrijdag openden de Elburger basketballers hun seizoen met een wedstrijd in Hoofddorp. Na een rommelige voorbereiding met een aantal blessures had coach Martin Kramer toch de beschikking over een bijna complete ploeg. De start van de wedstrijd was dan ook prima en met driepunters van Joachim van de Weg en Rik van de Nes leek er geen vuiltje aan de lucht.
Tot aan het einde van het tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op, maar vlak voor rust maakte de thuis ploeg een run. Bij een stand van 33-22 gingen de teams de rust in.
In de tweede helft blijft Martho Flexwerk G.S.Stars het proberen, maar coach Kramer krijgt het team niet in ging. Even dreigt een forse oorwassing, maar bij een Hoofddorpse voorsprong van 20 punten met nog vier minuten te spelen, valt de thuisploeg stil. De Elburgers hebben nog een kleine opleving en brengen de eindstand op 71-56.

Komend weekend speelt Martho Flexwerk G.S.Stars voor de beker in Hengelo tegen Twente Buzzards.

Scores:
Roel Kramer 12
Sjoerd Langevoort 12
Joachim van de Weg 9
Rik van de Nes 8
Lars de Weerd 5
Daud Bwefar 4
Stephan Versluis 4
Ronald van de Weg 2
Ondanks een stroeve start boekt Martho Flexwerk G.S.Stars een solide overwinning 27 Maart, 2015
Na een klinkende zege tegen Almere Pioneers stond deze week de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde BC Apollo uit Amsterdam op het programma. Veel wonnen de Amsterdammers dit seizoen niet, maar het blijft vaak een lastige tegenstander. BC Apollo is een jonge ploeg, die de hele wedstrijd met veel energie druk zet op de tegenstander. Hierop waren de Elburgers dan ook voorbereid. Desondanks was de start van de wedstrijd voor de thuisploeg erg stroef. Pas in de vierde minuut kon de eerste score worden genoteerd, terwijl de bezoekers toen al op 8 punten stonden. Door verdedigend de druk te verhogen, ontstond meer rust in de aanval en kwam de ploeg op gang. Aan het eind van het eerste kwart was de wedstrijd weer nagenoeg in evenwicht bij een stand van 14-16.
In het tweede kwart drukte Martho Flexwerk G.S.Stars door en een koelbloedige driepunter van Joachim van de Weg stond er bij rust een tussenstand van 44-33 op het scorebord.
In de tweede held golfde de wedstrijd heen en weer en bleef het tempo hoog. BC Apollo kwam echter niet echt dichterbij en de overwinning van de Groenen kwam niet meer in gevaar.
Door de overwinning staan de Elburgers op de zevende plek. Één plek verwijderd van het fel begeerde linkerrijtje. Met nog twee wedstrijden te gaan moet de ploeg hopen op een misstap van Pluto uit Wageningen en zelf de wedstrijden tegen Red Stars uit Soest en Arnhem Eagles winnen.
De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 11 april om 20:30 uur in sporthal Beukendal in Soest. Op 18 april is vervolgens de laatste wedstrijd van dit seizoen om 20:00 uur in sporthal 't Huiken. Zet deze dus vast in uw agenda!

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 16
Jelte Helfferich 15
Sjoerd Langevoort 11
Ronald van de Weg 9
Ruben Grootkarzijn 8
Joachim van de Weg 8
Roel Kramer 8
Dimitri Braakman 6
Stephan Versluis 2
Elburger basketballers maken misser in Almere ruimschoots goed 20 Maart, 2015
Na een met 21 punten verschil verloren wedstrijd in Almere eerder dit seizoen, stonden de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars op scherp om dit weekend een goed resultaat neer te zetten. In de eindfase van de competitie strijden de Groenen nog voor een plek in het linker rijtje van de ranglijst. Daarvoor moeten Arhem Eagles en Pluto nog achterhaald worden.

Dat de thuisploeg wat recht wilde zetten, werd gelijk vanaf de eerste minuut duidelijk. Met driepunters van Ronald van de Weg en Rik van de Nes schoten de Elburgers uit de startblokken. Ook defensief stond het als een huis en controleerden ze de verdedigende rebound. De zone-verdediging van Almere werd steeds goed uitgespeeld en ook inside wist Martho Flexwerk G.S.Stars via Roel Kramer het netje te vinden. Na 10 minuten was de tussenstand 22-10.
Het tweede kwart ging van start met een driepunter van Joachim van de Weg en de Elburger trein denderde door naar een tussenstand van 36-17. Almere begon aanvallend wat driepunters te raken en kon daarmee nog enigszins aanhaken.
Na rust ging de wedstrijd verder bij een stand van 41-26. De tot dusver degelijk spelende Jelte Helfferich werd aanvallend meer gezocht en begon druk te zetten op de lange mannen van Almere. Helfferich maakte 8 punten rij en zette daarmee zijn ploeg op een voorsprong van 30 punten.
Het laatste kwart werd daarmee een formaliteit en wordt door de thuisploeg goed uitgespeeld. Via een mooie score met bonus van Alex Tuinfort wordt de eindstand bepaald op 89-58. Met de overwinning stijgen de Elburgers naar de zevende plek op de ranglijst.

De volgende wedstrijd van Martho Flexwerk G.S.Stars is wederom in Elburg. Aanstaande vrijdag wordt er om 21:00 uur gespeeld tegen BC Apollo uit Amsterdam.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Jelte Helfferich 21
Rik van de Nes 16
Roel Kramer 14
Ronald van de Weg 11
Joachim van de Weg 8
Dimitri Braakman 7
Sjoerd Langevoort 7
Alex Tuinfort 3
Stephan Versluis 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars hebben niets in te brengen tegen koploper BV Grasshoppers 14 Maart, 2015
Na de mooie overwinning vorige week in Groningen reisden de Elburger basketballers afgelopen weekend af naar Katwijk. BV Grasshoppers verloor dit seizoen nog geen wedstrijd, dus van tevoren was duidelijk dat het een lastige avond zou worden. Martho Flexwerk G.S.Stars kwam wel goed uit de startblokken. Het eerste kwart werd gewonnen met 15-17. In het tweede kwart waren de Elburgers niet zorgvuldig in de aanval en was er te veel balverlies. Hierdoor kreeg de thuisploeg veel makkelijke scores en liepen ze uit naar een voorsprong van 36-22 bij rust.
In de tweede helft probeerde Martho Flexwerk G.S.Stars nog een keer gas te geven, maar het klasseverschil was te groot. In een mooie basketbal ambiance in sporthal Cleyn Duin gingen de bezoekers er met een flink verschil vanaf. Eindstand 82-46.

Aanstaande vrijdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 21:00 uur thuis in sporthal 't Huiken. Tegenstander is dan Almere Pioneers.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Jelte Helfferich 12
Ronald van de Weg 11
Joachim van de Weg 7
Dimitri Braakman 7
Roel Kramer 5
Matthijs Schipper 2
Ruben Grootkarzijn 2 Stephan Versluis 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars stunten in Groningen 7 Maart, 2015
Na de thuiswedstrijd in Elburg twee weken geleden, waarin BV Groningen duidelijk de sterkste was, stond afgelopen zaterdag de return in Groningen op het programma. De Elburgers hadden hun huiswerk gedaan en reisden met een duidelijk plan naar Groningen.
Het eerste kwart startte goed voor Martho Flexwerk G.S.Stars. Center Jelte Helfferich werd door zijn team goed in stelling gebracht en stond na 10 minuten basketbal op 14 punten. De Groningers hadden defensief geen antwoord op de Elburgse aanvallen en kwamen moeilijk op gang. Pas na 7 minuten begon hun aanval bij een stand van 4-21 te lopen.
Na de furieuze start van Martho Flexwerk G.S.Stars kwam in het tweede kwart de wedstrijd meer in balans. De teams waren aan elkaar gewaagd en er werd aan beide zijden hard geknokt voor elk punt. Toch lukt het de Elburgers om de voorsprong langzaam verder uit de bouwen. Bij rust stond er een voorsprong van 12 punten op het scorebord.
Na rust start BVG met een driepunter, maar daarna pakt Martho Flexwerk G.S.Stars direct weer het initiatief. De Groningse center Bas Rozendaal wordt uit het spel gehouden en BVG zoekt hun heil in afstandsschoten. De bezoekers blijven in de aanval geduldig naar hun opties zoeken via de lange mannen Rik van de Nes en Jelte Helfferich. Met 2 rake driepunters komt de thuisploeg wel ineens weer terug tot 10 punten, maar vlak voor het einde van het derde kwart brengt aanvoerder Ronald van de Weg de marge met een mooie driepunter weer op 13 punten.
Bij een stand van 43-56 gingen de ploegen het laatste kwart in. BVG schakelde om naar een zone verdediging en Martho Flexwerk G.S.Stars had even moeite om het ritme te vinden. Langzaam kwam BVG dichterbij, maar bij een stand van 47-56 kwam de aanval van de Elburgers op tijd weer op gang. Na 2 driepunters van Rik van de Nes en een score van Jelte Helfferich stond de voorsprong weer op 13 punten. De laatste minuten van de wedstrijd speelt Martho Flexwerk G.S.Stars goed uit en loods de overwinning richting Elburg. Een prachtige team prestatie tegen de nummer 3 van de ranglijst.

Volgende week zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 20:30 uur in Katwijk tegen koploper Grasshoppers.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Jelte Helfferich 33
Rik van de Nes 22
Ruben Grootkarzijn 8
Joachim van de Weg 5
Roel Kramer 3
Ronald van de Weg 3
Stephan Versluis 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars komen duidelijk tekort tegen topploeg uit IJmuiden 27 Februari, 2015
Afgelopen weken speelden de Elburger basketballers in Sporthal 't Huiken tegen het sterke Akrides uit IJmuiden. De afgelopen weken liet Martho Flexwerk G.S.Stars goed basketbal zien en vooraf was er dus hoop op een stunt.
Het eerste kwart leek dit ijdele hoop, want na 6 minuten was de tussenstand 5-16 in het voordeel van de bezoekers. Na een time-out vond de thuisploeg dan toch eindelijk haar ritme en werd de aanval van Akrides gestopt. Dimitri Braakman viel sterk in, bracht veel energie in defensie en maakte samen met spelverdeler Sjoerd Langevoort een aantal mooie scores.
Bij de start van het tweede kwart was de stand dan ook bijna gelijk bij 17-18. In het tweede kwart deed aanvoerder Ronald van de Weg met 12 punten ook een duit in het zakje. Martho Flexwerk G.S.Stars komt zelfs op voorsprong en weet deze tot 3 minuten voor de rust te behouden. In die laatste minuten van de eerste helft zakt de Elburger defensie helaas wat in en maakt Akrides toch nog een run. Hierdoor gaan zij met een voorsprong bij een stand van 42-48 de rust in.
In het derde kwart gaat de wedstrijd lang gelijk op, maar langzaam loopt Akrides iets uit en moet de thuisploeg in het laatste kwart een achterstand van 13 punten goed maken.
In het laatste kwart zakken de Elburger basketballers helaas door het ijs en met makkelijke scores loopt de voorsprong van Akrides op tot 22 punten. De hard werkende Ruben Grootkarzijn blijft zijn ploeg aansporen om ondanks de achterstand door te blijven vechten. Puntje voor puntje wordt de achterstand kleiner. Spannend wordt het echter niet meer en na 40 minuten basketbal staat er een eindstand van 74-88 op het scorebord.

Komend weekend staat er voor Martho Flexwerk G.S.Stars weer een zware wedstrijd op het programma. Zaterdag reist de ploeg af naar Groningen en speelt daar tegen BV Groningen.

Scores Martho Flexwek G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 22
Ronald van de Weg 15
Ruben Grootkarzijn 14
Rik van de Nes 11
Dimitri Braakman 5
Roel Kramer 3
Jelte Helfferich 2
Joachim van de Weg 2
Mooie overwinning Martho Flexwerk G.S.Stars tegen subtopper Red Stars 13 Februari, 2015
Met een schuin oog op een plek in het linker rijtje van de ranglijst en wetende dat er van directe concurrenten Hoofddorp en Pluto werd verloren, waren de Elburger basketballers gebrand op een overwinning tegen de sterke ploeg uit Soest. Zonder een geblesseerde Dimitri Braakman maar met rookie Matthijs Schipper in de ploeg was de opdracht duidelijk. Defensief moest het ritme uit de aanval van Red Stars gehaald worden en hun schutters onder druk gezet.

In de eerste helft had de thuisploeg uit Elburg moeite met deze opdracht. Red Stars viel met harde drives veelvuldig de Elburger basket aan en maakte het de defensie van Martho Flexwerk G.S.Stars erg lastig. Ook pakten de Soestenaren veel aanvallende rebounds en creëerden daarmee veel tweede kansen. Aanvallend gooiden de Elburgers te veel ballen weg en kwamen ze met name in het tweede kwart lastig tot scores. Het was knap dat de thuisploeg de schade beperkt hield en met een achterstand van slechts 5 punten met een stand van 31-36 de rust in ging.

Na rust schoot Martho Flexwerk uit de startblokken en onder leiding van uitblinkers Joachim van de Weg en Rik van de Nes werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong van 43-41 halverwege het derde kwart. Center Alex Tuinfort kwam met veel energie van de bank en gaf de thuisploeg nog meer overtuiging in de verdediging. De Elburgers kregen meer controle over de rebound en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Groenen.
Het laatste kwart startte bij een stand van 55-50. Driepunters van topscorer Sjoerd Langevoort en aanvoerder Ronald van de Weg gaven de Elburgers meer lucht en de voorsprong liep op naar 15 punten. Nog even hapert de thuisploeg als er twee onsportieve fouten worden gemaakt, waardoor Red Stars terug komt tot 65-57. Martho Flexwerk G.S.Stars is echter weer op tijd bij de les en trekt de overwinning naar zich toe. Na 40 minuten basketbal staat er een stand van 68-59 op het scorebord.
Aanstaande zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars weer thuis. Om 20:00 uur start de wedstrijd tegen BV Groningen in Sporthal 't Huiken.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 22
Rik van de Nes 21
Joachim van de Weg 11
Ruben Grootkarzijn 3
Ronald van de Weg 3
Jelle Helfferich 2
Arnoud Drost 2
Alex Tuinfort 2
Roel Kramer 2
Martho Flexwerk speelt redelijk, maar komt duidelijk te kort tegen koploper 21 November, 2014
Afgelopen weekend namen de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars het op tegen de nog ongeslagen koploper Grasshoppers uit Katwijk. De Elburgers zitten in een zware reeks wedstrijden tegen goede tegenstanders. De start van de competitie was met 3 overwinningen uitstekend. Helaas was het verlies tegen Grasshoppers alweer het derde verlies op rij.

De start van de wedstrijd was wel erg goed. Onder aanvoering van een uitblinkende Jelte Helfferich pakte de thuisploeg brutaal de leiding. Grasshoppers kwam moeizaam op gang en na tien minuten basketbal stond er een tussenstand van 25-14 op het scorebord.
In het tweede kwart begon de aanval van de Katwijkers te lopen en liet Joey Schelvis zijn kwaliteit zien. De Elburger defensie kreeg geen vat op hem en hij maakte dit kwart 20 punten (5 driepunters). Bij de thuisploeg stokte de aanval en Martho Flexwerk G.S.Stars zag een 11 punten voorsprong ombuigen in een 11 punten achterstand bij rust.
In het derde kwart denderde Grasshoppers door, maar door 3 driepunters van Elburger topscorer Rik van de Nes hield de thuisploeg Grasshoppers nog enigszins in zicht. Het laatste kwart was alles of niets voor de Groenen. Dat jasje past Green Shooting Star Roel Kramer doorgaans prima en via een score met bonus en een driepunter bracht hij zijn ploeg weer op tien punten van de Katwijkers. Dan is echter de pijp leeg bij de Elburgers. Ook het debuut van jeugdspelers Matthijs Schipper kon daar niks meer aan veranderen. In de rommelige slotminuten komt er een wat geflatteerde 69-96 eindstand op het bord.

Aanstaande zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 15:00 uur in Almere.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars
Rik van de Nes 23
Jelte Helfferich 21
Roel Kramer 8
Joachim van de Weg 6
Arnoud Drost 3
Nighel Kranenburg 2
Ruben Grootkarzijn 2
Ronald van de Weg 2
Alex Tuinfort 2
Slecht derde kwart nekt Martho Flexwek G.S.Stars 1 November, 2014
Tegen het nog ongeslagen Akrides uit IJmuiden konden de Elburger basketballers in de eerste helft goed meekomen. Bij rust bedroeg de achterstand slechts 1 punt. In het derde kwart kon Martho Flexwerk G.S.Stars de tempoversnelling van de ploeg uit IJmuiden helaas niet bijbenen. Akrides bouwde via een 26-5 run een ruime voorsprong op.
In het laatste kwart lukt het de Groenen niet om weer dichterbij te komen.

Komend weekend wordt er niet gespeeld door Martho Flexwerk G.S.Stars. Op 15 november staat de Bekerwedstrijd tegen Pendragon uit Tilburg gepland.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 20
Jelte Helfferich 8
Ruben Grootkarzijn 4
Dimitri Braakman 3
Ronald van de weg 3
Roel Kramer 2
Arnoud Drost 2
Nighel Kranenburg 2
Joachim van de Weg 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars niet scherp in slotfase 25 Oktober, 2014
Na de overtuigende winst in het bekerduel tegen BC Apollo vorige week, moesten de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars het afgelopen zaterdag opnemen tegen BV Hoofddorp.

De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. De thuisploeg start goed en blijft met een mooie driepunter en een spectaculaire dunk van Rik van de Nes tot 11-11 prima in het spoor van de bezoekers. Dan gaat het echter mis. BV Hoofddorp raakt twee driepunters, een lay up en een score met bonus en plaatst een 11-0 run. De Elburgers proberen de aanvalsgolf te neutraliseren, maar dat lukt matig. Na 10 minuten basketbal kijkt de thuisploeg tegen een 18-32 achterstand aan.
In het tweede kwart gaat Martho Flexwerk G.S.Stars veel beter verdedigen, maar aanvallend blijft het moeizaam draaien. De Groenen winnen dit kwart met 14-9 en kruipen via een ruststand van 32-41 weer wat dichterbij.
De Elburgers komen goed uit de kleedkamer en maken 8 verdedigende stops op rij. Rookie Nighel Kranenburg valt uitstekend in en geeft de ploeg meer energie. Bij 41-43 is de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Dan verslapt de verdediging en plaatst Hoofddorp een 10-0 run. Martho Flexwerk G.S.Stars lijkt de grip te verliezen. De ploeg recht echter de rug en via een harde rinzedunk stopt pointguard Sjoerd Langevoort de run van de bezoekers. Het gaatje blijft 10 punten en bij 49-59 gaat het laatste kwart van start.
Martho Flexwerk G.S.Stars staat voor een lastige, maar niet onmogelijke opgave. Punt voor punt knokt de ploeg zich terug in de wedstrijd. Via een score en een driepunter van Joachim van de Weg wordt de stand 68-70. Met nog 8 seconden te spelen krijgt dezelfde Joachim van de Weg via twee vrijeworpen de kans om zijn ploeg naar een gelijke stand te schieten. Hij raakt de eerste vrijeworp, maar mist de tweede. Via een speler van Hoofddorp gaat de bal over de achterlijk en krijgt de thuisploeg met nog 7 seconden te spelen nog een kans op de overwinning. Center Jelte Helfferich krijgt de bal onder de basket en maakt een goede actie. Zijn schot rolt echter net van de ring en de Elburgers staan met lege handen. Eindstand 69-70.

Aanstaande zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 20:00 uur in IJmuiden tegen het nog ongeslagen Akrides.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 19
Sjoerd Langevoort 17
Ruben Grootkarzijn 11
Jelte Helfferich 11
Joachim van de Weg 5
Dimitri Braakman 3
Nighel Kranenburg 2
Verslag bekerwedstrijd GS Stars tegen BC Apollo 17 Oktober, 2014
GS Stars start deze wedstrijd zonder hoofdcoach Martin Kramer en aanvoerder Ronald van de Weg
Met een verder fitte selectie en assistent coach Michel van Houten op de bank, ligt het eerste initiatief bij Apollo. Dit jonge team, gecoacht door ervaren ex-eredivisie speler Wierd Goedee, scoort de eerste vier punten van de wedstrijd en er lijkt zich eenzelfde wedstrijd te gaan aftekenen als vorige maand in Amsterdam.
Toen had GS Stars het drie kwarten moeilijk, maar wist het uiteindelijk eenvoudig te winnen.
Vanavond blijken de kaarten anders geschud: na de eerste punten van Apollo wordt de verdediging verder aangescherpt, wordt er geconcentreerd aangevallen en bijna geen balverlies geleden. Het eerste kwart eindigt in een 17-6 voorsprong voor GS Stars.
In het tweede kwart blijft de concentratie verdedigend hoog en ook in de aanval begint het goed te lopen. Er wordt gerust bij een 48-13 ruststand, waarmee eigenlijk de wedstrijd al lang en breed gespeeld is.
De opdracht voor de tweede helft is eenvoudig: concentratie vasthouden en de wedstrijd goed eindigen.Apollo probeert met een full court zone press meer druk uit te oefenen en de aanval te ontregelen. Heel even is GSS van slag, maar al snel wordt het ritme herpakt en wordt de wedstrijd professioneel en degelijk uitgespeeld. Ook jong talent als Stephan Versluis en Nighel Kranenburg krijgt veel speeltijd en komen in de scores terug. Rik van de Nes brengt met een alley-oop de eindstand op 95-49.

Prima overwinning waardoor GS Stars verder bekert en nog steeds zicht heeft om Europa in te gaan.
Scores GS Stars:
Rik vd Nes 28
Jelte Helfferich 17
Ruben Grootkarzijn 13
Sjoerd Langevoort 12
Stephan Versluis 10
Joachim van de Weg 7
Nighel Kranenburg 4
Roel Kramer 4
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars zetten goede reeks voort 11 Oktober, 2014
Na overwinningen tegen BC Apollo en Pigeons wisten de Elburgers basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars afgelopen weekend ook hun derde wedstrijd te winnen. De tegenstander was het nog puntloze Pluto uit Wageningen. De ploeg uit Elburg speelde nog zonder de geblesseerden Michel van Houten en Arnoud Drost. Wel was rookie Nighel Kranenburg weer voldoende hersteld van een knieblessure.

De Elburgers begonnen scherp aan de wedstrijd. De lange mannen Jelte Helfferich en Rik van de Nes schoten de bezoekers naar een 2-7 voorsprong. Dan plaatst Pluto een run en trekt de stand weer gelijk. Martho Flexwerk speelt echter goed en agressief en dat brengt Ronald van de Weg twee keer op de vrijeworplijn. Hij zijn ploeg schiet na tien minuten basketbal naar een voorsprong bij een tussenstand van 13-16.

Zoals vaker dit seizoen kwam in het tweede kwart Rik van de Nes lekker op schot. Hij rond de Elburger aanvallen goed af en tekent dit kwart voor 13 van zijn in totaal 24 punten. Verdedigend wordt de druk hoog gehouden. Forward Dimitri Braakman gaat voorop in de strijd en vecht voor elke rebound en losse bal. Bij rust stond er een tussenstand van 27-40 op het bord.

In het derde kwart blijft Martho Flexwerk G.S.Stars goede scoringskansen krijgen, maar is de afronding onzorgvuldig. Verdedigend bleef de ploeg echter hard werken en stops maken. Hierdoor bleef de voorsprong wel continue op ongeveer 10 punten.

Het laatste kwart ging van start bij een stand van 40-51. Elburger pointguard Ruben Grootkarzijn neemt het initiatief en start dit kwart met een mooi schot van afstand. Pluto wil echter nog niet opgeven en antwoordt met twee driepunters. De bezoekers blijven echter rustig en met twee scores van Sjoerd Langevoort wordt de voorsprong zelfs nog wat groter. Het verzet van de Wagenings ploeg is gebroken en Elburg loopt uit naar een 53-70 eindstand.

Aanstaande vrijdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 21:00 uur in sporthal 't Huiken in Elburg voor de beker tegen BC Apollo 2.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 24
Sjoerd Langevoort 16
Jelte Helfferich 15
Ronald van de Weg 6
Ruben Grootkarzijn 5
Joachim van de Weg 2
Dimitri Braakman 2
Martho Flexwerk G.S.Stars 1 wint ook haar tweede competitieduel 3 Oktober, 2014
Na de winst in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in Amsterdam vorige week, namen de basketballers van Martho Flexwerk G.S.Stars het dit weekend op tegen promovendus Pigeons uit Duiven. Pigeons won haar eerste wedstrijd, maar verloor vorige week kansloos van Akrides.

De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de bezoekers. De ervaren pointguard Ad Schepers opende met een verre driepunter en Michael Schildering maakte het de Elburger defensie lastig met zijn sterke acties naar de baskets. De kracht van deze twee spelers bleek later in de wedstrijd ook de zwakte van het team. Dankzij driepunters van Joachim van de Weg en Roel Kramer bleef de thuisploeg nog in het spoor.
Bij een stand van 17-23 ging het tweede kwart van start. De Elburgers scherpten de verdediging aan, maar het lukt nog niet om Ad Schepers te stoppen. Aan Elburger zijde begon Rik van de Nes gelukkig zijn ritme te vinden en hij rondde de goed gestructureerde aanvallen steeds goed af. Met o.a. zijn 14 punten trok hij Martho Flexwerk G.S.Stars weer bijna naast Pigeons. De stand bij rust: 37-38.
Het derde kwart werd er aan beide zijden hard verdedigd. Ruben Grootkarzijn schakelde eindelijk Ad Schepers uit, maar de bezoekers kregen te veel extra kansen uit aanvallende rebounds. De organisatie van de Elburger aanval viel weg en er werden te weinig goede schoten gecreëerd. Pigeons liep langzaam weg bij de thuisploeg. De maximale achterstand bedroeg 11 punten, maar dankzij een mooie backdoor score van Stephan Versluis werd het gat verkleind naar 7 punten.
Bij een stand van 47-54 aan het begin van het laatste kwart was de opdracht voor Martho Flexwerk duidelijk: verdedigde stops maken. Dat plan lukte. Pigeons wist nog nauwelijks te scoren en met nog vijf minuten speeltijd maakte Jelte Helfferich de gelijkmaker. De Groenen kwamen in de flow en alles lukte. Een prachtige driepunter van Dimitri Braakman maakte een eind aan de hoop van Pigeons. Martho Flexwerk G.S.Stars won het laatste kwart met 34-10 en zette daarmee de eindstand op 81-64. Het was een duidelijke teamoverwinning op de ploeg uit Duiven, dat zwaar leunt op de individuele kwaliteiten van haar starters. Met geduldig teamspel een voortdurende druk op de aanval van Pigeons werden de punten in Elburg gehouden.

Volgende week zaterdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 20:30 uur in Wageningen tegen Pluto.

Scores Marto Flexwerk G.S.Stars:
Rik van de Nes 26
Jelte Helfferich 20
Joachim van de Weg 12
Dimitri Braakman 8
Ruben Grootkarzijn 6
Roel Kramer 5
Stephan Versluis 2
Ronald van de Weg 2
Basketballers Martho Flexwerk G.S.Stars winnen openingswedstrijd 27 September, 2014
Na een, qua resultaten, dramatisch seizoen besloot de Elburger basketbalclub zich toch weer in te schrijven voor de landelijke Eerste Divisie. Dit was mogelijk, omdat sponsors Poort 5, Fysiotherapie Louwen Muilwijk en C3 Computers hun ondersteuning verlengden en nieuwe sponsors Martho Flexwerk, Salverda en Acountantskantoor Timmer werden gevonden.

In de voorbereiding boekten de Elburgers al mooie resultaten. T.o.v. vorig seizoen zijn een aantal nieuwe spelers aan het team toegevoegd. Van Z.A.C. Zwolle kwam Sjoerd Langevoort over, van Groene Uilen Groningen kwam Jelte Helfferich en vanuit de eigen jeugd Nighel Kranenburg.

Afgelopen zaterdag stond voor Martho Flexwerk G.S.Stars de openingswedstrijd op het programma. In de Apollohal in Amsterdam werd gespeeld tegen BC Apollo 2. Voor deze jonge ploeg was dit de tweede wedstrijd van het seizoen. Vorige week verloren ze ruim van Akrides. De Amsterdammers stonden dus op scherp. Dat bleek ook in het eerste kwart. De Elburgers hadden moeite met het snelle harde spel van de thuisploeg en moest alle zeilen bij zetten om in het spoor te blijven. Er ontstond een achterstand van 5 punten. Aan het eind van het kwart was de stand echter al weer 23-21.
De Amsterdamse storm was nog niet voorbij en de thuisploeg sloeg in het tweede kwart een gat van 10 punten. Dat vinden de Groenen hun ritme in de aanval en weten verdedigend de angel uit het Amsterdamse spel te halen. BC Apollo scoort de laatste 5 minuten van het tweede kwart slechts 1 punt. Via een driepunter van scherpschutter Dimitri Braakman pakken de Elburgers bij een stand van 37-38 de leiding en geven deze niet meer uit handen.
De tweede helft ging van start met een stand van 37-40. Met goed teamspel bouwt Martho Flexwerk G.S.Stars aan een voorsprong van 11 punten. De thuisploeg recht nog een keer de rug en komt terug tot 4 punten. Via scores van Sjoerd Langevoort en Jelte Helfferich wordt deze run gepareerd en eindigt kwart drie met een stand van 57-65.
In het laatste kwart maakt de ploeg uit Elburg verdedigd stop na stop. De aanvalsmachine draait op volle toeren en het verzet van de Amsterdamse ploeg is geknakt. Gestaag loopt de voorsprong op tot zelfs 23 punten. Martho Flexwerk speelt vervolgens de wedstrijd rustig uit en zo eindigt de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in een 65-87 overwinning.

Aanstaande vrijdag speelt Martho Flexwerk G.S.Stars om 21:00 uur in Elburg tegen Pigeons uit Duiven.

Scores Martho Flexwerk G.S.Stars:
Sjoerd Langevoort 29
Jelte Helfferich 17
Rik van de Nes 14
Ruben Grootkarzijn 6
Roel Kramer 6
Joachim van de Weg 5
Ronald van de Weg 4
Dimitri Braakman 3
Stephan Versluis 2
Einde seizoen voor basketballers G.S.Stars 12 April, 2014
Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Een seizoen dat qua resultaten niet bracht wat werd verwacht na de 4e plek van vorig seizoen. Door een constant gevulde ziekenboeg kon coach Martin Kramer nooit over een complete selectie beschikken en werden slechts 5 van de 22 wedstrijden gewonnen. Hiermee eindigen de Elburgers op de laatste plaats in de Eerste Divisie Noord.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in Landsmeer tegen Landslake Lions. Waar G.S.Stars ongeacht de uitslag van de wedstrijd als 12e zou eindigen, stonden de basketballers uit Landsmeer al vast op de 4e plaats. Er werd dus gestreden om de sportieve eer. G.S.Stars kwam zeer goed uit de startblokken. Onder aanvoering van, de bij G.S.Stars vertrekkende, Jeroen Doek scoorden de Elburgers in het eerste kwart 26 punten. De thuisploeg kwam tot 17. In het tweede kwart viel de aanvalsmachine stil en kwam Landsmeer weer langszij. Scores van steunpilaren Michel van Houten en Rik van de Nes hielden G.S.Stars in de wedstrijd.
Bij een stand van 37-37 ging de tweede helft van start. Landsmeer kwam aanvallend steeds beter in de wedstrijd en met name de heren Schuit en Donkov waren moeilijk af te stoppen. Voor Elburg weet Joachim van de Weg met een aantal knappe scores de schade nog enigszins te beperken. Echter stonden de bezoekers aan de start van het laatste kwart wel voor de moeilijke opdracht om een achterstand van 9 punten weg te werken. Verdedigend schakelt G.S.Stars over naar een zone-verdediging. Deze blijkt redelijk effectief tegen de schutters van Landsmeer. Door driepunters van Rik van de Nes en Michel van Houten maakt G.S.Stars een 12-5 run. Bij een stand van 64-62 zijn de Elburgers weer helemaal terug in de wedstrijd. Een mooie driepunter onder hoge druk van Landslake schutter Donkov geeft de thuisploeg echter wat lucht. Als vervolgens ook een aantal dubieuze calls van de arbitrage de, voor Elburg, verkeerde kant op vallen is de wedstrijd gespeeld. Door een serie vrijeworpen wordt de eindstand bepaald op 81-70 en zit het seizoen er op.

G.S.Stars eindigt de competitie op de 12e en laatste plek. Daarmee zal de ploeg zeer waarschijnlijk degraderen naar de Tweede Divisie. Mocht er voor 1 mei nog een hoofdsponsor worden gevonden, dan schrijft de ploeg zich wel in voor een reserveplek in de Eerste Divisie. Dan is er een kleine kans dat Elburg actief blijft op landelijk niveau. Van de huidige selectie zal alleen Jeroen Doek vertrekken i.v.m. zijn studie. Vanuit de jeugd zal Nighel Kranenburg doorstromen naar de hoofdmacht.

Scores G.S.Stars
Rik van de Nes 27
Michel van Houten 14
Ruben Grootkarzijn 9
Jeroen Doek 8
Joachim van de Weg 7
Roel Kramer 3
Stephan Versluis 2
Elburger basketballers winnen tweede wedstrijd op rij 5 April, 2014
Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor G.S.Stars op het programma. In een goed gevulde sporthal 't Huiken waren tijdens de wedstrijd diverse activiteiten gepland. Er waren dansoptredens van Anne's Dancing, een kampioenshuldiging voor het U14 team van G.S.Stars en de nieuwe sponsor Accountantskantoor Timmer uit Doornspijk werd welkom geheten.
De tegenstander was Red Stars uit Soest. Na de overwinning van G.S.Stars tegen de nummer 2 Groningen vorige week, was er zeker vertrouwen dat er tegen de middenmoter uit Soest ook kansen waren. In het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op. Voor de thuisploeg waren Michel van Houten en Rik van de Nes goed op schot. Omdat spelverdeler Ronald van de Weg ontbrak, moest coach Martin Kramer halverwege het eerste kwart een beroep doen op jeugdspeler Nighel Kranenburg. Hij deed het prima op het moment dat Jeroen Doek door een snelle tweede fout naar de bank moest.
In het tweede kwart begon Red Stars met een 8-0 run en liep van 21-22 uit naar 21-30. G.S.Stars weet de run gelukkig te stoppen en brengt de achterstand bij rust terug naar 35-41.
Het derde kwart werd het kwart van de thuisploeg. De Groenen schoten met scherp en scoorden dit kwart vier driepunters. G.S.Stars weet een voorsprong van acht punten op te bouwen, maar Soest geeft niet op. De bezoekers vechten zich weer terug in de wedstrijd en brengen de stand bij de start van het laatste kwart op 59-58. In het slotstuk van de wedstrijd pakt G.S.Stars het initiatief, maar weet geen van de ploegen de beslissende run te maken. De Elburgers blijvend de basket agressief aanvallen en komen hierdoor vaak de vrijeworplijn. Dit kunstje beheersen de Green Shooting Stars wel en Dimitri Braakman brengt met een vrijeworp de eindstand van 77-72 op het bord. Weer een mooie en verdiende overwinning voor de Elburgers.

Volgende week zaterdag speelt G.S.Stars haar laatste wedstrijd van dit seizoen om 20:00 uur in Landsmeer.

Scores G.S.Stars
Rik van de Nes 31
Jeroen Doek 18
Michel van Houten 15
Ruben Grootkarzijn 4
Joachim van de Weg 3
Roel Kramer 3
Alex Tuinfort 2
Dimitri Braakman 1
Green Shooting Stars stunten in Groningen 22 Maart, 2014
Door een dubbele boeking in de sporthal in Elburg in november 2013 moest G.S.Stars destijds uitwijken naar Groningen. Het gevolg was wel dat er afgelopen weekend "thuis" in Groningen gespeeld moest worden. Tegenstander was de nummer 2 van de ranglijst, BV Groningen. Het spel van de Elburgers laat sinds de terugkeer van Michel van Houten en Roel Kramer eindelijk een stijgende lijn zien en langzaam komt er weer vertrouwen in de ploeg. Dat is mooi, maar helaas te laat. Na het verlies vorige week tegen koploper Akrides kan de ploeg uit Elburg de laatste plaats niet meer ontlopen. G.S.Stars is echter wel gebrand om nog te laten zien dat er van iedereen gewonnen kan worden. Het eerste slachtoffer van deze dadendrang werd BV Groningen.

In het eerste kwart leek het inmiddels gevreesde scenario zich weer af te spelen. G.S.Stars start goed, maar zakt halverwege het eerste kwart weg. Een aantal turnovers worden door de Groningers via eenvoudige layups omgezet in een achterstand van 13-23.
De Groenen blijven echter knokken en weten een tandje bij te schakelen. Roel Kramer en Alex Tuinfort nemen scorend het voortouw en scoren samen 19 van de 25 Elburger punten. G.S.Stars wint dit kwart met 25-19 en brengt de achterstand terug naar 38-42.
BV Groningen kwam scherp uit de rust en schutter Rik Smid zorgde met 10 punten in vier minuten voor een Groningse voorsprong van 44-57. De Elburgers weten echter de Groningse flow te stoppen en blijven aanhaken op een achterstand van maximaal 14 punten. Via een score in het eindsignaal van het derde kwart brengt Jeroen Doek de stand op 58-70.
Bij de start van het vierde kwart blijft coach Martin Kramer hameren op de vechtlust van de Elburgers. Zijn ploeg zet dan ook nogmaals aan en weet het verschil halverwege het kwart terug te brengen naar zes punten. Bij een stand van 74-81 schiet Rik van de Nes een belangrijke driepunter binnen en wordt het verschil 4 punten. Dan besluit Christiaan Hegner de Elburgers te helpen. Hij is het niet eens met een beslissing van de arbitrage en krijgt een technische fout. Rik van de Nes schiet de vrije worpen ijskoud binnen en zet een stand van 81-83 op het bord. Het daaropvolgende Elburger balbezit brengt Joachim van de Weg op de vrijeworplijn. Hij mist de eerste en raakte de tweede vrijeworp. G.S.Stars komt terug tot op 1 punt. BV Groningen probeert via hun center Bas Rozendaal de voorsprong uit te breiden, maar zijn poging gaat mis en G.S.Stars controleert de rebound. G.S.Stars zoekt naar schutter Rik van de Nes. Hij legt aan voor een driepunter, waarop BVG een fout maakt. Twee van de drie vrijeworpen worden benut en G.S.Stars komt met nog 28 seconden te spelen voor het eerst op voorsprong. De Elburgers halen in de beslissende verdediging alles uit de kast en Jeroen Doek pakt de belangrijkste steal van de avond. Met nog 10 seconden op de klok maakt BVG een fout op Rik van de Nes. Hij faalt niet vanaf de vrijeworplijn en schiet de voorsprong naar 86-83. Het noodschot van Groningen treft geen doel en de overwinning voor de Elburgers is een feit. De Groningers uitten frustratie richting de scheidsrechters en deze geven alsnog een technische fout. Rik van de Nes mag nog twee vrijeworpen nemen en brengt zijn totaal daarmee op 19 punten, waarvan 12 in de laatste 2 minuten.

Komend weekend is G.S.Stars vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 5 april om 18:00 uur in 't Huiken. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Scores G.S.Stars
Rik van de Nes 19
Roel Kramer 16
Michel van Houten 14
Ronald van de Weg 10
Alex Tuinfort 7
Jeroen Doek 7
Ruben Grootkarzijn 6
Joachim van de Weg 5
Stephan Versluis 2
G.S.Stars komt net tekort tegen koploper Akrides 15 Maart, 2014
Met de weer fitte Roel Kramer en Michel van Houten beginnen de basketballers van G.S.Stars langzaam weer op de nummer 4 uit de Eerste Divisie van vorig seizoen te lijken. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper Akrides op het programma. De basketballers uit IJmuiden en hebben ploeg die goed in balans is en dit seizoen zeer stabiel speelt. Tot diep in het derde kwart was niet te merken dat het een wedstrijd tussen hekkensluiter en koploper betrof. G.S.Stars speelde met veel energie en overtuiging. Er werd goed verdedigd en de rebound was onder controle. Aanvallend werd de bal goed gedeeld en de opties goed uitgespeeld. Halverwege het derde kwart was de stand 57-48 in het voordeel van de Elburgers. Onder leiding van de, verder prima leidende, arbiters raakte G.S.Stars 5 minuten lang het spoor kwijt. Akrides werd in de flow geholpen en plaatste een 4-22 run. Daarmee gingen de ploegen het laatste kwart in bij een stand van 61-70.
De thuisploeg herpakt zich goed en komt direct terug in de wedstrijd. Driepunters van Ronald van de Weg en Roel Kramer brengen G.S.Stars op een 72-70 voorsprong. Bij 75-75 stokt de aanval bij de Elburgers en weet Akrides wel drie keer op rij te scoren. Bij een achterstand van zes punten probeert G.S.Stars het nog door met het maken van persoonlijke fouten de tijd te stoppen en een kans te krijgen. De bezoekers maken echter hun vrije worpen en schieten de eindstand naar 79-90.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 19:30 uur in Groningen tegen BV Groningen.

Scores G.S.Stars
Michel van Houten 15
Roel Kramer 14
Rik van de Nes 14
Ronald van de Weg 12
Jeroen Doek 12
Joachim van de Weg 6
Ruben Grootkarzijn 2
Stephan Versluis 2
Alex Tuinfort 2
Elburger basketballers laten de punten liggen 7 Maart, 2014
In de wedstrijd tegen BV Hoofddorp liepen de basketballers van G.S.Stars in de eerste helft een te grote achterstand op. Bij rust was de tussenstand 29-54. In de tweede helft knokte de thuisploeg zich wel weer terug in de wedstrijd, maar door gemiste open schoten en vrije worpen in de slotfase gingen de punten toch mee naar Hoofddorp.
Positief was wel de rentree van Michel van Houten, die na 8 maanden blessureleed eindelijk weer kon spelen. Ook Roel Kramer was voldoende hersteld van zijn rugblessure en maakte zijn eerste minuten van 2014. Met nog vier wedstrijden te spelen moet G.S.Stars alle zeilen bij zetten om directe degradatie uit de Eerste Divisie te ontlopen.

Scores G.S.Stars
Michel van Houten 22
Jeroen Doek 17
Rik van de Nes 17
Joachim van de Weg 7
Ruben Grootkarzijn 5
Alex Tuinfort 4
Roel Kramer 2
Ronald van de Weg 2

Aanstaande zaterdag is de volgende thuiswedstrijd in sporthal 't Huiken. Dan staat om 20:00 uur de wedstrijd tegen koploper Akrides op het programma.
Green Shooting Stars laten punten in Wageningen 8 Februari, 2014
Niet in hun vertrouwde groen, maar in het wit namen de Groenen uit Elburg dit weekend op tegen de Groenen uit Wageningen. Beide ploegen kampen met blessures. Waar bij Pluto de vaste waarden Ben Jegen en Branko Olij ontbraken, kon coach Martin Kramer nog altijd niet beschikken over Michel van Houten en Roel Kramer.

In de basis startte gelukkig wel weer de vorige week uitgevallen Ruben Grootkarzijn. Helaas had hij wederom een ongelukkige avond en viel hij uit met een enkelblessure. Tijdens het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op. Thijs Dueck schoot voor de thuisploeg met scherp en was moeilijk af te stoppen. Aan het eind van dit kwart had Pluto een kleine voorsprong te pakken bij een stand van 23-16.
In het tweede kwart kwam G.S.Stars beter in de wedstrijd. Ronald van de Weg wist het netje regelmatig te vinden en Arnoud Drost werd onder de borden goed in stelling gebracht. Halverwege dit kwart was de achterstand teruggebracht tot 2 punten. Door een serie scores van Pluto speler Damiel Ermen, waaronder een knappe buzzerbeater, wist Pluto de aanval van de Elburgers te pareren. Stand bij rust: 43-35.
In het derde kwart ging G.S.Stars beter verdedigen en werden er stops gemaakt. Puntje voor puntje kropen de Elburgers dichterbij. Bij een tussenstand van 54-50 waren er nog volop kansen. Een zwakke fase aan het begin van het vierde kwart brak echter het verzet van G.S.Stars. Door foute keuzes en slecht rebounden maakte Pluto een 12-0 run en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 85-70.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur in sporthal 't Huiken tegen New Stars uit Nieuwegein. In Nieuwegein werd eerder dit seizoen nog gewonnen. Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie dus!

Scores G.S.Stars
Arnoud Drost 20
Ronald van de Weg 19
Rik van de Nes 13
Joachim van de Weg 8
Dimitri Braakman 7
Jeroen Doek 2
Alex Tuinfort 1
Blessureplaag blijft basketballers G.S.Stars teisteren 31 Januari, 2014
Zonder Michel van Houten en Roel Kramer verscheen G.S.Stars afgelopen vrijdag aan de start van hun wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk. Center Arnoud Drost was weer genoeg hersteld van zijn griep en kon zich wel weer in het harnas hijsen.

De Elburgers begonnen sterk tegen de fysiek sterke ploeg uit Katwijk. Door veel verdedigende druk wisten guards Ruben Grootkarzijn en Jeroen Doek veel steals te pakken. Ook aanvallend was de scherpte aanwezig en wist G.S.Stars de basket makkelijk te vinden. In de 6e minuut sloeg echter het noodlot toe en raakte spelbepaler Ruben Grootkarzijn geblesseerd aan zijn oog. Hij verliet de hal voor een bezoek aan de arts en zin. Wedstrijd was afgelopen. Routinier Ronald van de Weg pakte echter de rol van Ruben goed over en de machine van Elburgers bleef op stoom.
Door scores van Joachim van de Weg en Rik van Nes weet de thuis ploeg in het tweede kwart zelfs uit te lopen naar een voorsprong van 37-25. Dan schakelt Katwijk een tandje bij en weet hun center Jacco van Rhijn de voorsprong te verkleinen naar 42-37 bij rust.

Direct na rust start de thuisploeg echter niet scherp en Grasshoppers pakt direct een voorsprong van 5 punten. G.S.Stars klampt aan en weet de schade aan het eind van het derde kwart nog beperkt te houden tot een achterstand van 7 punten.
Bij 51-58 start het laatste kwart. De smalle selectie van G.S.Stars weet helaas de aansluiting niet te vinden. Bij de thuisploeg is de pijp leeg en de achterstand loopt verder op. Bij 67-88 eindigt de wedstrijd en is de conclusie dat het spel van de thuisploeg 3 kwarten lang stukken beter was dan voorgaande weken. De verwachting is dat Roel Kramer en Ruben Grootkarzijn op korte termijn weer inzetbaar zijn.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 20:00 uur in Wageningen tegen Pluto.

Scores G.S.Stars
Joachim van de Weg 16
Rik van de Nes 15
Arnoud Drost 14
Jeroen Doek 11
Ruben Grootkarzijn 4
Dimitri Braakman 3
Ronald van de Weg 2
Alex Tuinfort 2
Basketballers G.S.Stars wachten nog steeds op eerste thuisoverwinning 13 December, 2013
Afgelopen vrijdag speelden de Elburger basketballers van G.S.Stars eindelijk weer eens thuis. Na 3 overwinningen in uit-wedstrijden werd het tijd om het thuispubliek ook eens op een overwinning te trakteren. Ook zijn de punten in de strijd om handhaving hard nodig. Vorige week werd knap gewonnen van subtopper Red Stars uit Soest, dus de ploeg dichtte zichzelf wel kansen toe tegen mede-koploper Landslake Lions uit Landsmeer.
De wedstrijd ging met kwart standen van 24-27 en 40-41 gelijk op tot diep in het derde kwart. Bij een stand van 56-57 plaatste Landslake Lions een runnetje en liep uit naar 56-66. De thuisploeg bleef vechten voor elke bal, maar kreeg het gat niet meer dicht.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 31 januari om 21:00 uur tegen De Wit-Grasshopers uit Katwijk.

Scores G.S.Stars:
Arnoud Drost 26
Roel Kramer 14
Joachim van de Weg 10
Ruben Grootkarzijn 9
Rik van de Nes 8
Ronald van de Weg 5
Alex Tuinfort 2
Basketballers G.S.Stars vechten zich naar overwinning 7 December, 2013
Mooi was het niet altijd, spannend des te meer. In een wedstrijd waarin beide ploegen moeilijk tot scoren kwamen en het verschil nooit groter werd dan zeven punten, pakten de Elburger basketballers na een zenuwslopende eindfase een verdiende overwinning. Het strijdtoneel was Sporthal Beukendal in Soest. Hier troffen afgelopen zaterdag Red Stars en G.S.Stars elkaar. Waar vorig seizoen G.S.Stars in de top van het klassement meedraaide, kent Red Stars dit seizoen een goede start. De ploeg van Red Stars heeft zich t.o.v. vorige seizoenen flink versterkt met spelers van Dunckers en New Stars.
De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Beide ploegen maakten kleine runs, maar wisten geen gat te slaan. Rik van de Nes bracht de Elburgers op gang met een mooie driepunter en op de pointguard positie was een mooie strijd te zien tussen de watervlugge guards, Thijs van der Leest en Ruben Grootkarzijn. Door een knappe score in het eindsignaal van Red Stars center Ruben Bevelander ging te thuisploeg bij een stand van 28-27 met een kleine voorsprong de rust in.
In het derde kwart pakte G.S.Stars direct het initiatief. Punt voor punt werd langzaam een voorsprong van 7 punten opgebouwd. Red Stars wist de laatste 5 minuten van het derde kwart slechts 1 punt te maken.
Met een stand van 39-45 begonnen de ploegen aan, normaal gesproken, het laatste kwart. Tot 1,5 minuut voor het eindsignaal was er niets aan de hand voor de Elburgers. De voorsprong van 6 punten werd geconsolideerd. Red Stars forward Reyersen brengt het verschil naar 4 en na een daaropvolgende turnover van G.S.Stars geeft scheidsrechter Stolk de bezoekers vanuit het niets een Technische Fout. Red Stars maakt haar vrijeworpen komt terug tot 2 punten. De Elburgers zijn hun ritme kwijt en hebben ineens moeite met de verdedigende druk van de thuisploeg. Red Stars maakt gelijk en komt zelf op voorsprong bij een stand van 55-53. In de laatste minuut wordt Elburger Joachim van de Weg door één van de Red Stars guard omver gelopen en komt op de vrijeworplijn. Koelbloedig schiet hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Red Stars blijft echter scherp en met een prachtige driepunter onder druk schiet Reyersen zijn ploeg weer op voorsprong. Met nog 34 seconden te spelen nemen de Elburgers een time out. Er is een driepunter nodig om gelijk te komen en een verlenging af te dwingen. G.S.Stars loopt een goede aanval en met 15 seconden op de klok knalt Joachim van de Weg een driepunter binnen. De coach van Red Stars neemt een time out, maar zij strijdplan levert geen winnende score op. G.S.Stars verdedigt goed en center Arnoud Drost pakt de cruciale verdedigingsrebound.
Bij een stand van 58-58 gaat de verlenging van start. G.S.Stars wil direct het initiatief nemen en dat lukt met een goede aanval die wordt afgerond door Arnoud Drost. De Elburger bigman zou in de verlenging een hoofdrol opeisen. Verdedigd had G.S.Stars moeite om de drives van Red Stars te stoppen, waardoor de thuisploeg elke score van de Groenen pareerde. Met 9 seconden resterende speeltijd schiet Soestenaar Bevelander zijn vrijeworpen binnen en brengt de stand op 66-67. De de daaropvolgende aanval maakt Red Stars direct een fout op Arnoud Drost in de hoop nog een kans te krijgen. De Elburger center volgt echter het goede voorbeeld van zijn teamgenoot Joachim van de Weg eerder deze wedstrijd en schiet de hoop van Red Stars aan flarden. Hij scoort beide vrije worpen en brengt de stand op 66-69. Red Stars komt niet meer tot scoren en de punten zijn voor G.S.Stars.

Aanstaande vrijdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur thuis tegen Landslake Lions uit Landsmeer. Een mooie gelegenheid dus om na een bezoek aan Kerst in de Vesting nog even naar sporthal 't Huiken te komen!

Scores G.S.Stars:
Rik van de Nes 19
Joachim van de Weg 15
Arnoud Drost 11
Ruben Grootkarzijn 7
Jeroen Doek 7
Roel Kramer 4
Stephan Versluis 2
Alex Tuinfort 2
Ronald van de Weg 2
Basketballers G.S.Stars verliezen in IJmuiden 23 November, 2013
Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers tegen Akrides in IJmuiden. G.S.Stars is hard op zoek naar overwinningen om zich uit de onderste regionen van de Landelijke Eerste Divisie te spelen. Na flink wat blessureleed is de ploeg nu voor het eerst dit seizoen compleet. Het heeft echter nog wat tijd nodig om alle automatismen er weer in te krijgen. Dit bleek ook afgelopen weekend.

Aanvallend was het spel wel redelijk op orde. G.S.Stars zocht naar opties dichtbij de basket en werd hierbij veelvuldig foutief afgestopt. Resultaat waren 34 vrijeworpen, waarvan er 24 werden gescoord. Verdedigend kregen de Elburgers echter geen grip op de spelers van Akrides. In de verdediging bleek ook duidelijk dat de ploeg uit Elburg last heeft gehad van de blessuregolf. Er zat weinig vertrouwen in de teamdefense en de rotaties waren niet goed. Pas in het vierde kwart maakte G.S.Stars de nodige verdedigende stops en kon het wat terug doen. De achterstand was toen echter al te groot en na 40 minuten basketbal stond er een afgetekende 92-76 nederlaag op het bord.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur in Sporthal 't Huiken tegen koploper BV Groningen.

Scores G.S.Stars:
Ruben Grootkarzijn 19
Rik van de Nes 14
Roel Kramer 9
Jeroen Doek 9
Arnoud Drost 8
Michel van Houten 5
Stephan Versluis 4
Joachim van de Weg 4
Nighel Kranenburg 2
Ronald van de Weg 2
Elburgers winnen door een sterke 2e helft 2 November, 2013
Met een door blessures uitgedunde ploeg namen de basketballers van G.S.Stars het afgelopen weekend op tegen New Stars uit Nieuwegein. New Stars had twee punten meer dan G.S.Stars, dus bij winst zouden de ploegen op gelijke hoogte komen. Na een spannende wedstrijd vorige week tegen Pluto, die in de laatste seconde pas werd beslist in het nadeel van de Elburgers, was een overwinning voor de Groenen hard nodig.

In de eerste minuten van de wedstrijd leek dat besef bij G.S.Stars ook echt aanwezig te zijn. De verdediging stond goed en de aanvalssystemen van de Elburgers leverden makkelijke scores op. Halverwege het eerste kwart bedroeg de voorsprong 6 punten. De Elburgers verloren echter de concentratie en New Stars pakte het initiatief. Door een 15-0 run was de stand na 10 minuten 19-10.
In het tweede kwart werd er door beide ploegen hard en goed verdedigd. Aanvallend waren de schotpercentages laag. G.S.Stars wist dit kwart een puntje in te lopen en bij rust was de stand 29-21.
Na de rust kwamen de Elburgers beter in hun spel. De verdedigende druk werd hoog gehouden, waardoor de thuisploeg slechte schoten kreeg. G.S.Stars domineerde de verdedigende rebound en kon daardoor rustig bouwen aan hun aanvallen. Eindelijk begonnen ook de schoten van de bezoekers te vallen en met name spelverdeler Jeroen Doek bracht met zijn afstandsschoten meer schwung in de Elburger aanval. G.S.Stars wist dit kwart met 10-20 te winnen.
Door het goede derde kwart gingen de Elburgers het laatste kwart met een voorsprong van start bij een stand van 39-41. In tegenstelling tot vorige week gaf G.S.Stars deze week het initiatief niet meer uit handen. Steeds hielden ze een kleine voorsprong. Toen center en topscorer Arnoud Drost bewust zijn laatste vrije -worp mistte, resteerde er voor de thuisploeg te weinig tijd om nog tot een laatste aanval te komen. De eindstand stond vast op 57-63.

Volgende week gaan de basketballers op bezoek bij BV Hoofddorp en verwacht coach Martin Kramer weer over een completere selectie te kunnen beschikken.

Topscorers G.S.Stars:
Arnoud Drost 18
Jeroen Doek 12
Roel Kramer 10
Elburger basketballers verliezen in zinderende finale 26 Oktober, 2013
Na de bekerwedstrijd van vorige week tegen Urk, waarin G.S.Stars goed basketbal liet zien, stond deze week de wedstrijd tegen koploper Pluto uit Wageningen op het programma. Coach Martin Kramer kon deze week weer beschikken over Alex Tuinfort en Roel Kramer. Michel van Houten en Ronald van de Weg waren nog steeds geblesseerd.

De wedstrijd begon met goede aanvallen aan beide zijden en de scores gingen tot halverwege het eerste kwart gelijk op. Na 5 minuten spelen, kreeg de thuisploeg echter meer grip op de aanval van Pluto. Zelf bleef ze doorgaan met scoren en werd er een gaatje geslagen. Twee rake vrijeworpen van Roel Kramer brachten de stand na 10 minuten basketbal op 26-13.
In het tweede kwart bleven de Elburger goed en geconcentreerd aanvallen. Een mooie driepunter van Rik van de Nes bracht de maximale voorsprong op 15 punten bij een stand van 35-20 halverwege dit kwart. De laatste 3 minuten van de eerste helft stokte echter de aanval van de Elburgers. De bezoekers schoten echter met scherp en via 2 driepunters van schutter Eumen kwam Pluto terug tot een ruststand van 41-35.
G.S.Stars kwam goed uit de pauze en wist het gaatje weer wat uit te bouwen tot 11 punten. Met nog 5 minuten te spelen in het derde kwart verslapte de verdediging van G.S.Stars. Pluto wist met goede drives makkelijke scores af te dwingen en kwam helemaal terug in de wedstrijd.
Het vierde kwart ging van start met en stand van 61-59 in het voordeel van G.S.Stars. Het slotstuk van deze wedstrijd bleek een waar spektakel te worden. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en gaven geen duimbreed toe. G.S.Stars probeerde de snelheid van de uitstekend spelende pointguard Ruben Grootkarzijn te benutten en dat lukte goed. Met snelle acties naar de basket bracht hij telkens de thuisploeg weer naast de bezoekers. De uitstekend leidende arbiters Smits en Van Pelt hielden de wedstrijd goed in gang. Met nog 14 seconden te spelen kregen de Elburgers bij een stand van 79-82 de bal. Rik van de Nes kreeg de bal buiten de driepuntslijn en wist ondanks zware verdediging toch een prachtige driepunter te raken. Met nog een paar seconden te spelen was de stand gelijk, 82-82. Coach Van de Welk van Pluto vloog in een Time-out en sprak zijn tactiek door. Coach Martin Kramer deed verdedigend hetzelfde. G.S.Stars mocht geen persoonlijke fout maken, maar moest wel met 100 % druk verdedigen. Deze opdracht werd goed uitgevoerd. Helaas wist schutter Petvutiu van Pluto toch onder zware druk zijn schot te raken. Het noodschot van topscorter Rik van de Nes in het eindsignaal miste de basket op een haar na en de eindstand was 82-84.

Een goede wedstrijd van de Elburgers, waarin de winst tegen de koploper best verdiend was geweest. Helaas, maar volgende week wacht een nieuwe kans. G.S.Stars speelt dan op zaterdagavond om 21:00 uur tegen New Stars in Nieuwegein.

Scores G.S.Stars:
Rik van de Nes 27
Ruben Grootkarzijn 18
Joachim van de Weg 16
Arnoud Drost 9
Roel Kramer 8
Stephan Versluis 4
Basketballers G.S.Stars verlaten bekertoernooi met opgeheven hoofd 19 Oktober, 2013
Afgelopen weekend speelden de Elburger basketballers thuis in de bekercompetitie tegen Orca's uit Urk. Orca's werd vorig seizoen kampioen in de hoogste landelijke amateurdivisie en kwam met een nagenoeg complete selectie naar Elburg. G.S.Stars coach Martin kon door blessures over slechts 5 basisspelers beschikken. De ploeg werd aangevuld met Niek den Hooglander en Nighel Kranenburg uit G.S.Stars 2 en Riko Westerink en Jesse van Wijngaarden uit U20.

In het eerste kwart schoot de thuisploeg uit de startblokken. Met name de lange mannen Rik van de Nes en Arnoud Drost schoten met scherp. Orca's had moeite om haar ritme te vinden tegen de opportunistisch spelende Elburgers. Pas toen Orca's Sonny Waaldijk in de ploeg brachten konden ze wat terug doen. Hij schroefde het tempo bij de Urkers op en bracht ze terug in de wedstrijd.
Het tweede kwart startte met een stand van 23-23. Rik van de Nes bleef tot halverwege dit kwart aan de lopende band scoren. Toen Center Arnoud Drost door foutenlast gewisseld moest worden, stokte de Elburger scoringsmachine en schakelde Orca's een tandje bij. Wel bood dit de kans aan Jesse van Wijngaarden om zijn eerste minuten in Heren 1 te maken. Met een 12-2 run liepen de bezoekers uit naar een 35-47 ruststand.
Na rust startte G.S.Stars met o.a. de 15 jarige pointguard Riko Westerink, die zijn debuut maakte in de Elburger hoofdmacht. De thuisploeg bleef met veel energie spelen en wist zich dit kwart terug in de wedstrijd te knokken. Door onder meer 3 driepunters van Rik van de Nes was het verschil aan het eind van het derde terug gebracht tot 7 punten. Het vierde kwart ging van start bij een stand van 62-69. G.S.Stars wist goed aan te klampen totdat Ruben Grootkarzijn en Joachim van de Weg met vijf fouten naar de kant moesten. Orca's bouwde onder aanvoering van Yentl Ellens haar voorsprong uit naar de eindstand 80-103.
Het bekeravontuur van de Elburgers was hiermee voorbij, maar coach Martin Kramer keek toch met een positief gevoel naar de wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe de jonge garde van de Elburgers het de ervaren Urkers bij tijd en wijlen goed lastig maakten.

Aanstaande zaterdag komt G.S.Stars weer in actie. Om 21:00 uur is Pluto de tegenstander in Sporthal 't Huiken.

Scores G.S.Stars:
Rik van de Nes 38
Arnoud Drost 12
Stephan Versluis 10
Niek den Hooglander 4
Joachim van de Weg 6
Ruben Grootkarzijn 6
Nighel Kranenburg 2

Klik hier voor foto's van de wedstrijd
Basketballers G.S.Stars verliezen openingsduel 20 September, 2013
Afgelopen vrijdag begonnen de heren van G.S.Stars hun seizoen in de landelijke Eerste Divisie met de derby tegen promovendus Landstede Basketbal Z.A.C. uit Zwolle. Na een goede voorbereiding leken de heren klaar voor de start, maar de werkelijkheid bleek anders.

De Zwollenaren schoten uit de startblokken en de Elburgers gaven niet thuis. Halverwege het eerste kwart bedroeg de achterstand al 10 punten. Met name oud-G.S.Star Yuval Uzan bleek een plaag voor de verdediging van zijn oude ploeg. Het inbrengen van Roel Kramer bracht wat meer durf en energie in het spel van de thuisploeg en aan het eind van het eerste kwart wisten de Elburger het gat terug te brengen naar 8 punten.
Een mooi uitgespeelde aanval, die eindigde met een driepunter van Rik van de Nes bleek helaas niet de ommekeer in de wedstrijd. Zwolle reageerde met een 11-0 run en liep zelfs uit naar een voorsprong van 21 punten. Center Arnoud Drost nam zijn ploeg op sleeptouw en bracht met 3 scores op rij het verschil terug tot 15 punten bij rust.

In het derde kwart verdedigden de Elburgers veel beter dan in de eerste helft. Bijna alle spelers van Z.A.C. werden gestopt, behalve hun spelverdeler Sjoerd Langevoort. Hij nam dit kwart 12 van de 14 Zwolse punten voor zijn rekening. Bij de thuisploeg begon de aanval ook steeds beter te lopen en werden de scores goed verdeeld. Met een 12-2 run werd het verschil bij een stand van 49-56 teruggebracht tot 7 punten en werd het weer een wedstrijd.
G.S.Stars begon furieus aan het vierde kwart. Wederom Arnoud Drost wist twee keer op rij het netje te vinden. Met een driepunter van Ronald van de Weg kwam de thuisploeg terug tot 58-60. Het lukte de Elburger echter niet om door te drukken en de Zwollenaren wisten weer een gat te slaan van 6 punten. Met nog drie minuten te spelen vochten beide ploegen hard voor de winst en werd het publiek getrakteerd op mooi en spannend basketbal. Een bommetje van Z.A.C. speler Peter Schoth in de buzzer van de schotklok van achter de driepuntslijn bracht de bezoekers op een 67-78 voorsprong en de wedstrijd leek, met nog 1:30 op de klok, gespeeld. Een driepunter van Ronald van de Weg en een denderdunk van Arnoud Drost brachten het verschil echter weer terug tot 6 punten. Helaas wisten de Elburgers niet meer te scoren en schoot Zwollenaar Yuval Uzan de eindstand van 72-80 op het bord.

Aanstaande zaterdag wacht G.S.Stars de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Om 21:00 uur spelen ze in Arnhem tegen de Arnhem Eagles, de nummer 3 van vorig seizoen.

Scores G.S.Stars:
- Arnoud Drost 21 punten (8 rebounds)
- Roel Kramer 11 punten
- Rik van de Nes 11 punten
- Ruben Grootkarzijn 9 punten
- Ronald van de Weg 7 punten
- Jeroen Doek 6 punten
- Joachim van de Weg 4 punten
- Alex Tuinfort 3 punten Klik hier voor foto's van de wedstrijd
Basketballers Bossini G.S.Stars sluiten seizoen in stijl af 20 April, 2013
In een goed gevulde sporthal 't Huiken speelde Bossini G.S.Stars afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Een seizoen dat voor de basketballers uit Elburg als zeer geslaagd de boeken in gaat. In het derde seizoen dat de club uitkomt op landelijk niveau werd lang meegespeeld om de topposities en werd uiteindelijk de vierde plaats gehaald. Voor de ranglijst was de wedstrijd tegen Dunckers uit Hilversum niet meer belangrijk. De Elburgers wilden het seizoen echter wel goed afsluiten in eigen huis. Deze laatste competitie wedstrijd betekend ook het einde van de mooie samenwerking met hoofdsponsor Bossini. De club is nu hard op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor om ook volgend seizoen basketbal op landelijk niveau in Elburg te behouden.

In het eerste kwart liet de ploeg uit Hilversum zien dat zij nog niet in de vakantiemodus stonden. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op en na het eerste kwart was de stand 14-15.
Onder aanvoering van routinier Michel van Houten, die 15 punten maakte in het tweede kwart, pakte Bossini G.S.Stars een kleine voorsprong bij een tussenstand van 24-18. Dunckers kwam echter sterk terug en boog de achterstand om in een 24-31 voorspong. De thuisploeg had een time out nodig om de scherpte weer even terug te pakken. Dat lukte en bij rust was de stand bij 37-36 weer bijna gelijk.
De start van de tweede helft was voor de bezoekers. De thuisploeg startte slordig en leed onnodig balverlies. Dunckers profiteerde hier goed van pakte een kleine voorsprong bij 40-43. De Elburgers waren gelukkig weer op tijd bij de les en door scores van Jeroen Doek en Roel Kramer kwam de ploeg weer op voorsprong.
Het vierde kwart ging van start bij een stand van 53-48. Dunckers gaf niet op en probeerde aan te klampen. Dat lukte, want met nog 5 minuten op de klok trokken ze de stand bij 58-58 gelijk. De ploeg uit Hilversum was intussen overgegaan op een zone verdediging. In een time out maakten de Elburgers een aanvalsplan om deze zone stuk te spelen. Bossini G.S.Stars speelde slim en Michel van Houten en Joachim van de Weg werden in deze cruciale fase goed vrijgespeeld. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en liep uit naar een voorsprong van 62-72. Dunckers probeerde via een full court press nog wat te forceren, maar de Elburgers bleven rustig en speelden de wedstrijd goed uit. Bij een eindstand van 74-66 was de overwinning een feit. Bossini G.S.Stars eindigt hiermee op een mooie vierde plaats in de landelijke Eerste Divisie. Voor het nieuwe seizoen is al zeker dat de ploeg nagenoeg intact blijft. Als er een nieuwe hoofdsponsor wordt gevonden kan de ploeg dus wellicht hoge ogen gaan gooien volgend seizoen.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 24
Joachim van de Weg 16
Arnoud Drost 10
Ronald van de Weg 7
Roel Kramer 7
Ruben Grootkarzijn 6
Jeroen Doek 4
Basketballers van Bossini G.S.Stars leggen beslag op de vierde plek 12 April, 2013
De basketballers van Bossini G.S.Stars weten met nog één wedstrijd te spelen dat ze dit seizoen zullen eindigen op de vierde plaats in de landelijke Eerste Divisie. Een prachtig resultaat voor de kleine vereniging uit Elburg. Waar de afgelopen twee seizoen werd gestreden om lijfsbehoud was dit seizoen lang nog een top 3 klassering in beeld. De uitslagen van dit weekend waren echter zo dat de eindstand voor de Elburgers nu vast staat. Bossini G.S.Stars kwam dit weekend zelfs twee keer in actie, want er stond een tweeluik tegen Grasshoppers uit Katwijk op het programma. Vrijdagavond werd er in Elburg gespeeld en zaterdag stond de wedstrijd in Katwijk op het programma. Bossini G.S.Stars speelde beide wedstrijden weer zonder de geblesseerde Rik van de Nes, die ook de laatste wedstrijd dit seizoen niet meer in actie zal komen. Verder was de selectie van coach Martin Kramer compleet.

De wedstrijd in Elburg begon goed voor beide teams. Tot acht minuten in het eerste kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Aan het eind van dit kwart plaatsten de Elburgers een goede run. Door scores van Jeroen Doek en Roel Kramer pakte de thuisploeg een voorsprong van 22-12.
In het tweede kwart namen Arnoud Drost en Ronald van de Weg de scorende rol over en kregen de toeschouwers een mooi aanvallend kwart voorgeschoteld. Beide ploegen scoorden aan de lopende band en brachten de ruststand op 47-37 in het voor de van Bossini G.S.Stars.
Diep in het derde kwart begon de thuisploeg wat steken te laten vallen en gaven de bezoekers gas. Met name forward Van Duyvenbode van Grasshoppers was dit kwart bijna niet te stoppen. Hij schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd en aan het eind van het derde kwart kwam Grasshopper op een voorsprong.
Bij een tussenstand van 64-65 ging het vierde kwart van start. De Elburgers openden de score met een prachtige driepunter van Roel Kramer. Defensief werden de touwtjes aangetrokken. Grasshoppers scoorde de eerste acht minuten van het laatste kwart slechts eenmaal en met een 18-2 run liep Bossini G.S.Stars weer uit naar een voorsprong bij 82-67. De overwinning was een feit en de laatste minuten werden goed uitgespeeld. Eindstand 88-76.

Scores Bossini G.S.Stars:
Roel Kramer 15
Ronald van de Weg 15
Michel van Houten 12
Joachim van de Weg 10
Ruben Grootkarzijn 10
Jeroen Doek 9
Arnoud Drost 8
Dimitri Braakman 5
Alex Tuinfort 4

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd in Katwijk op het programma. De wedstrijd van vrijdag zat bij de Elburg duidelijk nog in de benen, want het liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Defensief was center Van Rhijn van de Katwijkers niet te stoppen. Hij maakte 36 punten. Aanvallend haalde bij de Elburgers alleen Michel van Houten zijn normale niveau. Bossini G.S.Stars kreeg genoeg kansen, maar mistte veel schoten en makkelijke lay ups. Bij rust was de achterstand bij een tussenstand van 45-38 nog te overzien, maar in de tweede helft lukte het niet om de aansluiting te pakken. Bij een eindstand van 80-67 ging de overwinning terecht naar de thuisploeg.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 22
Jeroen Doek 10
Ronald van de Weg 9
Arnoud Drost 8
Alex Tuinfort 5
Ruben Grootkarzijn 4
Joachim van de Weg 4
Roel Kramer 4

Aanstaande zaterdag speelt Bossini G.S.Stars haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Om 16:00 uur is Dunckers uit Hilversum de tegenstander in 't Huiken. Door de goede resultaten mag de ploeg ook komend seizoen weer uitkomen in de landelijke Eerste Divisie. Zaterdag wordt echter ook afscheid genomen van de hoofdsponsor Bossini. Om basketbal op landelijk niveau in Elburg mogelijk te houden, is de club dus naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Bossini G.S.Stars bedankt Bossini voor haar steun de afgelopen seizoenen. Zonder deze steun was het niet mogelijk geweest om de unieke stap naar de Eerste Divisie te maken.
Verslag Bossini G.S.Stars 05-04-2013 5 April, 2013
Afgelopen vrijdagavond speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars hun thuiswedstrijd tegen Arnhem Eagles. Voor de wedstrijd bezetten de Arnhemmers de tweede plaats op de ranglijst en de Elburgers de vierde. Voor de Elburgers was er nog een kleine kans om de final 4 te halen, waarin wordt gespeeld om het kampioenschap in de Landelijke Eerste Divisie. Om dit te halen, moet de ploeg tweede eindigen in de reguliere competitie. Er moest dus gewonnen worden van Arnhem Eagles.

In het eerste kwart liet Bossini G.S.Stars zien dat ze de kleine kans wilden grijpen en ze startte scherp. Het tempo lag hoog en de snelle Elburger spelverdeler Ruben Grootkarzijn was ongrijpbaar voor de defensie van Arnhem. Met prachtige drives en een knappe driepunter had hij een groot aandeel in de 23-21 voorsprong van de Elburgers na het eerste kwart.

Het tweede kwart ging gelijk op. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en hielden elkaar goed in evenwicht. Onder de basket was een mooie strijd gaande tussen de grote man van Elburg, Arnoud Drost en de sterke center van Arnhem, Guido Groenendijk. De bezoekers leken aan het eind van dit kwart een voorsprong op te bouwen, maar een driepunter van Ronald van de Weg bracht de ruststand op 40-41.

Bossini G.S.Stars kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Elburger forward Roel Kramer neemt zijn ploeg op sleeptouw en rond de aanvallen goed af. Bossini G.S.Stars pakt een voorsprong bij een tussenstand van 62-58 aan het eind van het derde kwart.

In het begin van het laatste kwart komt de thuisploeg, door twee driepunters van Michel van Houten, op een 69-60 voorsprong. Dan gooien de bezoekers echter de gashendel open. Anrhemmer schutters Dolleman en Sieben schieten beide haast onmogelijke driepunters binnen en brengen de bezoekers weer naast Bossini G.S.Stars. Middels een time-out proberen de Elburgers het ritme van Arnhem te breken. Dit lukt moeizaam en Arnhem Eagels komt op een voorsprong van 74-79. Omdat de tijd begint te dringen zet Bossini G.S.Stars de tegenstander op de vrije worplijn. Deze tactiek lijkt effectief, want de ploeg uit Arnhem mist. Via een mooie driepunter van Dimitri Braakman komt de Elburger ploeg terug tot 77-79. Met 32 seconden op de klok probeert de thuisploeg nog één defensieve stop te maken en vervolgens een score te forceren. Dit lukt via een steal en een lay-up van Michel van Houten. Bij deze score werd Van Houten dermate gehinderd dat de scheidsrechters hier misschien wel een bonusvrijworp hadden moeten toekennen. Dit gebeurt helaas niet. Arnhem krijgt nog twee vrijeworpen, waarvan er één wordt geraakt. Bij een stand van 79-81 heeft Bossini G.S.Stars nog 2 seconden voor een noodschot, maar komt niet meer tot scoren.

Aanstaande vrijdag heeft Bossini G.S.Stars weer een thuiswedstrijd. Om 21:00 uur wordt er gespeeld tegen Grasshoppers uit Katwijk.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 16
Ruben Grootkarzijn 13
Roel Kramer 10
Ronald van de Weg 10
Jeroen Doek 9
Arnoud Drost 7
Joachim van de Weg 6
Dimitri Braakman 6
Basketballers Bossini G.S.Stars pakken de draad weer op 29 Maart, 2013
Afgelopen vrijdag speelden de heren van Bossini G.S.Stars in sporthal 't Huiken tegen Wildcats uit Nijmegen. Voor de Elburgers was het de eerste wedstrijd in drie weken. Voor deze pauze werd twee keer verloren. De afgelopen weken werd er goed getraind en de heren waren gebrand op een overwinning.

In het eerste kwart lieten ze dat ook direct zien. Onder aanvoering van Joachim van de Weg scoorden Elburgers gemakkelijk. Door twee driepunters bleven de mannen uit Nijmegen echter goed in het spoor. Een mooie score van de center van Bossini G.S.Stars, Arnoud Drost, bracht de stand na een kwart op 22-16.

In het tweede kwart werd het aanvallende spel doorgezet en zetten de Elburgers defensief meer druk. Door een 11-0 run werd de voorsprong uitgebouwd naar 20 punten bij een ruststand van 49-29.

De start van de tweede helft was dramatisch. Via een 3-15 run kwam Wildcats terug in de wedstrijd en haakte weer aan. Gelukkig werd Bossini G.S.Stars op tijd wakker en door driepunters van Michel van Houten en Ronald van de Weg bleef de voorsprong steeds ongeveer 10 punten.

De start van het vierde kwart leek een herhaling van het derde kwart. Wildcats bleef vechten en kwam bij een stand van 69-68 weer helemaal terug in de wedstrijd. De Elburgers zetten echter weer aan en lieten de Nijmegenaren de laatste vijf minuten van de wedstrijd geen enkele score meer maken. Bossini G.S.Stars liep uit naar een eindstand van 80-68 en handhaaft zich op de vierde plek in de Eerste Divisie.

De volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag 5 april om 21:00 uur in sporthal 't Huiken. Tegenstander is Arnhem Eagles, de nummer 2 van de competitie.

Scores Bossini G.S.Stars:
Ronald van de Weg 18
Roel Kramer 11
Jeroen Doek 10
Michel van Houten 9
Joachim van de Weg 8
Alex Tuinfort 7
Ruben Grootkarzijn 7
Arnoud Drost 6
Stephan Versluis 4
Dramatisch tweede kwart nekt Bossini G.S.Stars 9 Maart, 2013
Afgelopen zaterdag speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars tegen koploper Jugglers uit Enschede. Beide teams verloren vorige week en waren dus gebrand op de overwinning.
Bossini G.S.Stars startte scherp en bleef tot diep in het eerste kwart goed bij. Bij een stand van 22-19 haperde de Elburger aanval echter en liepen de Jugglers uit naar 26-19 aan het eind van het eerste kwart. Het tweede kwart zakte Bossini G.S.Stars ver weg. Aanvallend viel de ploeg compleet stil en verdedigd liep ze achter de feiten aan. Jugglers pakte veel aanvalsrebounds en creëerde veel tweede kansen. Bossini G.S.Stars scoorde slechts 9 punten dit kwart. Jugglers maakte er 27 en liep uit naar een ruststand van 53-28.
Na rust kwam het aan op trots en eergevoel bij de Elburgers. De ploeg kwam scherp uit de kleedkamer en met name forward Roel Kramer nam de ploeg op sleeptouw. Er werd gevochten voor elke bal en het tempo werd opgeschroefd. Het derde kwart werd gewonnen door de Elburgers en de achterstand werd iets kleiner. Bij een 70-46 tussenstand ging het vierde kwart van start. De trend van het derde kwart werd doorgezet en Bossini G.S.Stars bleef knokken hard verdedigen. Ook dit kwart werd gewonnen door de ploeg uit Elburg. Het gat bleek echter te groot en Bossini G.S.Stars kreeg nooit uitzicht op een stunt.

De ploeg is nu twee weekenden vrij en speelt op 29 maart om 21:00 uur in Elburg tegen Wildcats uit NIjmegen.

Scores Bossini G.S.Stars:
Roel Kramer 18
Joachim van de Weg 11
Michel van Houten 10
Arnoud Drost 8
Ruben Grootkarzijn 6
Ronald van de Weg 4
Alex Tuinfort 4
Driemitri Braakman 3
Bossini G.S.Stars verliest "Battle of the Stars" 1 Maart, 2013
Afgelopen vrijdag kwam een eind aan de mooie reeks overwinningen van de de Elburger basketballers van Bossini G.S.Stars. Uitgerekend tegen de hekkesluiter Red Stars uit Soest ging de ploeg ten onder. De Soestenaren speelden een uitstekende wedstrijd en zetten de thuisploeg de hele wedstrijd zwaar onder druk. Zelf schoten de bezoekers met scherp en wisten uit alle hoeken en gaten te scoren. Bossini G.S.Stars daarentegen kwam geen moment in de wedstrijd. Door individuele acties bleven de Elburgers in de eerste helft nog wel in het spoor van de ontketende ploeg uit Soest. In de tweede helft echter werd het verschil gemaakt en wist Bossini G.S.Stars niet meer terug te komen in de wedstrijd. Een domper voor de Elburgers, die zich snel moeten herpakken, want aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd in Enschede tegen koploper Jugglers.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 25
Dimitri Braakman 15
Ruben Grootkarzijn 10
Jeroen Doek 9
Roel Kramer 9
Arnoud Drost 3
Stephan Versluis 2
Alex Tuinfort 2
Ronald van de Weg 1
Bossini G.S.Stars blijft winnen 16 Februari, 2013
In de landelijke Eerste Divisie Noord blijven de basketballers van Bossini G.S.Stars Elburg uistekend presteren. Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer op rij gewonnen. Alle directe concurrenten verloren, waardoor de Elburgers zich steviger vestigen op de vierde plaats op de ranglijst. Tegenstander afgelopen weekend in Wageningen was Pluto. Deze promovendus doet het met spectaculair basketbal erg goed op landelijk niveau en is dan ook zeker een mooie aanwinst voor de competitie. In een goed gevulde sporthal maakten beide teams er vaak een waar spektakelstuk van.

Het eerste kwart ging gelijk op. De bezoekers schoten met scherp en gooiden dit kwart vier driepunters door de ring. De thuisploeg vond onder aanvoering van Branko Olij en Coen Glaap de basket ook gemakkelijk. Na een kwart spelen was de stand 24-28.

In het tweede kwart bleven beide ploegen makkelijk scoren en werd duidelijk dat deze wedstrijd in de verdediging gewonnen moest worden. Bossini G.S.Stars wisselde regelmatig van verdedigingstaktiek, maar kreeg de sterk spelende Branko Olij niet onder controle. Gelukkig viel de machine van de Elburgers ook niet stil en scoorde met name Rik van de Nes er lustig op los.

Ook in het begin van het derde kwart, dat van start ging met een stand van 45-52, was Rik niet te stoppen en maakte hij acht punten op rij. De Elburgers bouwden hun voorsprong uit tot tien punten. Pluto klampte echter aan en eindigde het kwart met een 13-4 run. Na drie kwarten was de stand 70-70 en moest het laatste kwart de beslissing brengen.

Bossini G.S.Stars pakte met een driepunter van Ronald van de Weg direct het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. De thuisploeg blijft echter vechten en hangt aan het elastiek als bij een stand van 85-82 de laatste minuut ingaat. Een prachtige driepunter, zijn derde van de wedstrijd, van Dimitri Braakman en twee vrije worpen van Jeroen Doek schieten de wedstrijd echter op slot. Een laatste driepunter van Pluto bepaalt de eindstand op 85-90.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 maart om 21:00 uur in sporthal 't Huiken in Elburg. Tegenstander is dan Red Stars uit Soest.

Scores Bossini G.S.Stars:
Rik van de Nes 24
Michel van Houten 18
Ronald van de Weg 14
Jeroen Doek 13
Dimitri Braakman 10
Ruben Grootkarzijn 4
Arnoud Drost 2
Joachim van de Weg 2
Roel Kramer 2
Alex Tuinfort 2
Bossini G.S.Stars zet zegereeks voort 8 Februari, 2013
Afgelopen vrijdag speelden de basketballers in sporthal 't Huiken tegen het laag geklasseerde Lokomotiek Rijswijk. De wedstrijd in Rijswijk eerder dit seizoen werd redelijk eenvoudig gewonnen door de Elburgers. Coach Martin Kramer kon over een volledig fitte selectie beschikken en de ploeg draait de laatste weken, met drie overwinningen op rij, goed. Vooraf werden de kansen van Bossini G.S.Stars dus positief ingeschat. De Eerste Divisie Noord is dit jaar echter een competitie, waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en regelmatig verrassende uitslagen op de scoreborden verschijnen. Scherp starten en direct het initiatief pakken, was dus de opdracht voor de thuisploeg.

De Elburgers startten de wedstrijd met een op een aantal plekken gewijzigde basis. Jeroen Doek maakte voor de tweede keer op rij zijn opwachting als startende spelverdeler en hielp de thuisploeg met 5 punten in de eerste minuten goed op gang. De 17jarige rookie Stephan Versluis maakte voor het eerst deel uit van de starting five van Bossini G.S.Stars. Met deze nieuwe opstelling schoot Bossini G.S.Stars uit de startblokken en scoorde er op los. Alleen forward Essenstam van Lokomotief kon wat terug doen en maakte het de Elburger defensie bij tijd en wijlen erg lastig. Na tien minuten spelen stond er een voorsprong van 29-15 op het scorebord.

In het tweede kwart verslapte de verdediging van Bossini G.S.Stars. Er werd niet goed geroteerd en de bezoekers vonden gemakkelijk de vrije man. Halverwege dit kwart liep de voorsprong terug tot tien punten. Aanvallend bleven de Elburgers goed spelen en dankzij scores van Rik van de Nes en Arnoud Drost bleef de voorsprong gehandhaafd. Bij rust was de stand 51-40.

Na rust kwam Bossini G.S.Stars scherp uit de kleedkamers. De defensie problemen waren besproken en de opdracht was duidelijk. De eerste minuten van dit kwart kwam Lokomotief Rijswijk niet tot scoren. Aan de andere kant bleven de Elburger guards de basket goed aanvallen en werd steeds de vrije man gevonden. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot 19 punten bij een stand van 73-54 aan het eind van het derde kwart.

In het laatste kwart wisselde coach Martin Kramer veel en werd de speeltijd mooi verdeeld. De voorsprong kwam nooit meer in gevaar en een mooie lay up van de sterk spelende Ruben Grootkarzijn bepaalde de eindstand op 91-74. Hiermee wint de ploeg uit Elburg haar vierde wedstrijd op rij en blijft de vierde plek op de ranglijst gehandhaafd.

Aanstaande zaterdag speelt Bossini G.S.Stars om 20:00 uur in Wageningen tegen Pluto. Deze ploeg staat op gelijke hoogte met de Elburgers. De eerste thuiswedstrijd is op vrijdag 1 maart om 21:00 uur. Tegenstander is dan Red Stars uit Soest.

Scores Bossini G.S.Stars:
Rik van de Nes 26
Arnoud Drost 15
Ronald van de Weg 14
Ruben Grootkarzijn 12
Dimitri Braakman 8
Jeroen Doek 7
Michel van Houten 7
Joachim van de Weg 2
Routinier Van Houten leidt Bossini G.S.Stars naar zege in Den Haag 2 Februari, 2013
Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers van Bossini G.S.Stars in Den Haag tegen HBV The Jumpers hun 13e wedstrijd van dit seizoen. Na een mindere fase in december lijken ze de goede lijn weer te pakken te hebben. In 2013 werd nog niet verloren en werd zelfs afgetekend gewonnen van titelkandidaat CobraNova. Waar coach Martin Kramer vorige wedstrijd slechts over 7 fitte spelers kon beschikken, stonden voor de wedstrijd tegen The Jumpers weer 11 namen op het wedstrijdformulier. De selectie is dus weer compleet en de ploeg is klaar om in de tweede seizoenshelft nog mooie dingen te laten zien.

De Elburgers startten echter slordig aan de wedstrijd. De eerste aanvallen leverden turnovers op en de thuisploeg profiteerde hier goed van. Bossini G.S.Stars herpakte zich echter snel en kwam onder aanvoering van Jeroen Doek via een 14-0 run op een 14-5 voorsprong halverwege het eerste kwart. Bij deze voorsprong begonnen de Elburgers echter te verslappen. De Elburgse verdediging van de Haagse schutters zakte in en de thuisploeg pakte veel aanvallende rebounds. Jumpers knokte zich terug en pakte een 17-16 voorsprong. Bij Bossini G.S.Stars kwamen Michel van Houten en Roel Kramer binnen de lijnen. Zij gaven de ploeg meer energie en namen het team scorend op sleeptouw. Een mooie driepunter van Joachim van de Weg in de slotsecondes van het kwart bracht de tussenstand op 17-25.
Het tweede kwart werd weer goed gestart door de thuisploeg. Met name schutter Galle van Jumpers was een plaag voor de Elburger verdediging. Onder zijn leiding kwam Jumpers terug tot 34-36 en gingen de teams de rust in met een stand van 36-39.
De start van het derde kwart was voor de bezoekers. Door 7 punten op rij van Michel van Houten bouwde Bossini G.S.Stars haar voorsprong langzaam uit naar 10 punten. Echt doordrukken, lukt echter niet en Jumpers houdt Bossini G.S.Stars in het vizier. Het derde kwart eindigt bij een stand van 57-62.
Aan het begin van het laatste kwart lijkt er niets aan de hand voor de ploeg uit Elburg. De eerste 4 minuten krijgt ze geen scores tegen en speelt zelf de aanvallen goed uit. Met nog 6 minuten op de klok is de stand 57-71. Slordig balverlies geeft de thuisploeg echter de kans om wat terug te komen. Ook laat het Haagse publiek zich horen en gaat achter de thuisploeg staan. Via een 13-2 run schiet Jumpers zich helemaal terug in de wedstrijd en terug tot 70-73. Net op tijd pakt Bossini G.S.Stars weer de controle over de wedstrijd en Rik van de Nes en Ronald van Weg beslissen de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn. Eindstand 70-77.
Door deze overwinning klimmen de Elburgers naar de vierde plaats in de Landelijke Eerste Divisie. Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur in Elburg tegen Lokomotief Rijswijk.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 23
Rik van de Nes 13
Ronald van de Weg 12
Dimitri Braakman 7
Roel Kramer 6
Joachim van de Weg 6
Jeroek Doek 6
Arnoud Drost 2
Ruben Grootkarzijn 2
Uitgedund Bossini G.S.Stars pakt met degelijk basketbal de punten in Voorburg 19 Januari, 2013
Door blessures en afwezigheid van 5 selectiespelers trad Bossini G.S.Stars slechts met 7 man aan bij de wedstrijd in Voorburg tegen CobraNova. De thuiswedstrijd werd na twee verlengingen verloren en de Voorburgers bezetten de derde plaats op de ranglijst. Op papier en in praktijk geen makkelijke opgave.

Bossini G.S.Stars komt in het eerste kwart snel op stoom. Center Alex Tuinfort en forward Joachim van de Weg ronden de goed uitgespeelde aanvallen perfect af en creeeren een kleine voorsprong van 4-12. Vanaf de 5e minuut krijgt Rik van de Nes het op zijn heupen en maakt 10 punten op rij. Na het eerste kwart staat er een ruime voorsprong van de Elburgers op het scorebord, 12-29.

CobraNova beschikt echter over een goede selectie en herpakt zich in het tweede kwart. De bezoekers helpen ook een handje door veelvuldig tweede kansen weg te geven door slecht rebounden. De thuisploeg pakt deze kans met beide handen aan en komt bij rust terug tot 40-45.

In het derde kwart strijden beide ploegen voor de voorsprong. Jeroen Doek en Joachim van de Weg nemen de Elburgers scorend op sleeptouw. Bossini G.S.Stars wint het kwart met een kleine marge en loopt een puntje uit naar 58-64.

Het vierde kwart wordt het kwart van Dimitri Braakman. Steeds werd hij vrij gespeeld en door persoonlijke fouten van CobraNova mocht hij dit kwart maar liefst 13 vrije worpen nemen. Hiervan benutte hij er 11 en in totaal scoort hij in het vierde kwart 17 van de 27 punten voor Bossini G.S.Stars. Eindstand 77-91.

Door de overwinning stijgen de Elburgers naar de vierde plek in de Landelijke Eerste Divisie. Komend weekend is de ploeg vrij.

Scores Bossini G.S.Stars:
Rik van de Nes 26
Joachim van de Weg 20
Dimitri Braakman 19
Ronald van de Weg 11
Jeroen Doek 7
Alex Tuinfort 6
Ruben Grootkarzijn 2

Ook is er een videoverslag gemaakt door Voorburg.
Bossini G.S.Stars zet zegereeks voort 2 November, 2012
Afgelopen vrijdag speelden de heren van Bossini G.S.Stars in sporthal 't Huiken tegen Pluto uit Wageningen. Deze promovendus won dit seizoen twee van haar vijf wedstrijden en stonden daarmee twee punten onder de Elburgers. De basketballers uit Wageningen zijn goed aan de weg aan het timmeren. Het is een jonge atletische ploeg dat met snel een spectaculair basketbal een gevaarlijke outsider kan zijn in de Eerste Divisie Noord. Bossini G.S.Stars is na een stroeve start inmiddels goed op dreef in de competitie. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en vooraf werden de kansen tegen Pluto ook redelijk hoog ingeschat. Coach Martin Kramer kon deze wedstrijd niet beschikken over center Alex Tuinfort, maar verder was de ploeg fit en compleet.

Zoals verwacht, schoten de bezoekers uit de startblokken. De Elburger defensie reageerde niet goed op de vele screens die door Pluto werden gezet. Pluto vond hierdoor makkelijk haar open schutters en oud-Matrixx speler Ben Jegen schoot twee driepunters binnen. Na vier minuten basketbal herpakten de heren van Bossini G.S.Stars zich en nam de intensiteit in de verdediging toe. Een spectaculaire back-door dunk van Rik van de Nes startte een 12-0 run voor de Elburgers. Bij een 18-10 stand valt de verdediging toch weer iets terug. De schutters van Pluto profiteren direct en brengen hun achterstand terug tot drie punten. Onder aanvoering van man of the match Michel van Houten zetten de Elburgers echter weer meer druk op de aanval van Pluto. Met een driepunter in de laatste minuut brengt Van Houten zijn ploeg aan het eind van het eerste kwart op een voorsprong van 29-19.

Pluto raakte in het eerste kwart vijf driepunters en het was duidelijk waar de verdediging van de Elburgers zich op moest focussen. De schoten van de Elburgers vielen minder makkelijk dan in het vorige kwart en de thuisploeg moest hard werken voor de scores. Waar voorheen echter de ploeg verviel in het nemen van afstandsschoten, bleef ze nu de basket aanvallen. Pluto had moeite om de drives van Van Houten en Van de Nes te stoppen en deze Elburgers mochten hun kwaliteiten vanaf de vrijeworplijn laten zien. Door dit kwart alle vrijeworpen te benutten wist Bossini G.S.Stars aan te haken. Makkelijk ging het niet en de bezoekers kruipen dichterbij. Bij rust was de voorspong geslonken tot vijf punten bij een stand van 45-40.

Het derde kwart begon Bossini G.S.Stars prima. Een goed uitgespeelde aanval wordt door Van Houten afgerond met een fraaie driepunter. Pluto heeft haar verdedigende taktiek aangepast en lijkt zich volledig te focussen op het uitschakelen van Rik van de Nes. De Elburger aanval profiteert van mde ruimte voor andere spelers en brengt Michel van Houten en Joachim van de Weg meerdere malen goed in stelling. In de verdediging schakelen Dimitri Braakman en Roel Kramer de belangrijkste Pluto aanvallers van de avond Olij en Glaap uit en controleert de thuisploeg de rebound.

Het vierde kwart gaat van start bij een stand van 63-53. Door een 14-5 run loopt de voorsprong gestaag op naar 19 punten. Coach Martin Kramer besluit op dat moment om de jonge spelers Jairo Stacia en Stephan Versluis in de ploeg te brengen. Vorige week in Rijswijk hadden deze spelers moeite om de voorsprong te consolideren, maar vanavond ging het beter. Pluto gaat een full court press verdediging spelen en komt wat terug tot 11 punten, maar de Elburgers blijven rustig en spelen de wedstrijd gecontroleerd uit. Jairo Stacia brengt met zijn eerste scores in het Elburgs Groen de eindstand op 82-71.

Komende zaterdag speelt Bossini G.S.Stars om 18:15 uur in Soest tegen de volgende promovendus Red Stars.

Scores Bossini G.S.Stars:
Michel van Houten 27
Rik van de Nes 18
Joachim van de Weg 13
Ronald van de Weg 10
Jeroen Doek 7
Ruben Grootkarzijn 2
Roel Kramer 2
Jairo Stacia 2
Arnoud Drost 1
Elburger basketballers pakken overtuigend de derde overwinning van het seizoen. 27 Oktober, 2012
Na de gewonnen bekerwedstrijd in Tilburg speelden de heren van Bossini G.S.Stars afgelopen zaterdag in de Landelijke Eerste Divisie hun vijfde competitiewedstijd. Er werd gespeeld in Rijswijk tegen Lokomotief. De Rijswijkse ploeg kent een zware competiestart en wist pas eenmaal te winnen. De Elburgers wonnen de afgelopen weken, inclusief de bekerwedstrijd, al drie wedstrijden op rij.

Voor de wedstrijd in Rijswijk kon coach Kramer over een complete selectie beschikken. De blessure van Rik van de Nes was voldoende hersteld en ook de langdurig geblesseerde Jairo Stacia was weer fit genoeg om minuten te maken. Dit gebeurde dan ook en zo maakte hij na zijn overstap van Landstede Basketbal deze zomer zijn competitiedebut voor de Elburgers.

De start van de wedstrijd ging gelijk op. Spelverdeler Besseling van Lokomotief schoot direct met scherp en maakte de eerste acht punten voor zijn ploeg. Bij de Elburgers was de start ook goed en met name de broers Van de Weg vonden de basket gemakkelijk. Samen maakten zij twaalf van de eerste veertien punten voor Bossini G.S.Stars. Tot halverwege het eerste kwart ging de strijd gelijk op. Toen schakelde de Elburger defensie een tandje bij en kwam er nieuwe energie in de ploeg door het inbrengen van Dimitri Braakman, die dit kwart twee driepunters voor zijn rekening nam, en Rik van de Nes, die door zijn teamgenoten goed in stelling werd gebracht en zijn lengteoverwicht goed benutte. Na het eerste kwart had Bossini G.S.Stars een voorsprong van negen punten te pakken en was de stand 20-29.

In het tweede kwart nam rookie Stephan Versluis de verdediging van de Rijswijkse topschutter Besseling voor zijn rekening. Hij deed dit erg goed en wist zijn tegenstander dit kwart op nul scores te houden. In de aanval pikte hij zijn score mee, dus een mooie ontwikkeling voor de ploeg van coach Kramer. Bossini G.S.Stars bleef dit kwart druk zetten op de verdediging van Lokomotief en wist makkelijke scores af te dwingen. Door een prachtige backdoor, afgerond met een spectaculaire dunk van Rik van de Nes, wist Bossini G.S.Stars de voorsprong voor het eerst boven de tien punten te krijgen. In de laatste vier minuten van dit kwart kregen de Elburgers slechts één score tegen. Via een 2-11 run bouwde Bossini G.S.Stars haar voorsprong gestaag uit naar een stand van 35-51 bij rust.

Lokomotief legde zich echter nog niet bij het verlies neer en kwam furieus uit de kleedkamer. Er werd veel druk gezet op de Elburgers, die daardoor een aantal keren slordig balverlies leden. Na vier minuten in de tweede helft was de voorsprong weer kleiner dan 10 punten bij een stand van 48-57. Onder leiding van een keihard werkende Michel van Houten trok Bossini G.S.Stars de verdediging weer aan en door een steal en score van Van Houten was de tien punten marge hersteld. Met degelijk basketbal knokten de bezoekers zich door het derde kwart.

Het vierde kwart ging van start met een stand van 55-68. Jeroen Doek stookte het Elburger vuurtje nog wat op en onder zijn leiding loopt de voorsprong verder op naar 61-82 met nog vijf minuten te spelen. Bij deze voorsprong besloot coach Kramer om de jonge spelers Versluis en Stacia in de ploeg te brengen. Ondanks hard werken en veel energie sluipt er toch wat chaos in de ploeg van Bossini G.S.Stars. Kansen worden gemist en aan de andere kant weet Lokomotief de basket wel weer te vinden en plaatst een slotoffensief. Op het moment dat de marge van tien punten weer in het geding komt, komen de ervaren spelers van Bossini G.S.Stars weer in het veld en stellen de overwinning veilig. De wedstrijd eindigt bij een stand van 75-87 en daarmee pakt Bossini G.S.Stars verdiend de punten in Rijswijk. De ploeg klimt daarmee naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur Sporthal 't Huiken in Elburg tegen Pluto uit Wageningen.

Scores Bossini G.S.Stars:
Rik van de Nes 18
Joachim van de Weg 15
Michel van Houten 13
Ronald van de Weg 11
Dimitri Braakman 8
Ruben Grootkarzijn 7
Jeroen Doek 5
Alex Tuinfort 4
Roel Kramer 2
Stephan Versluis 2
Arnoud Drost 2
Bossini Heren 1 wint bekerwedstrijd in Tilburg 19 Oktober, 2012
Afgelopen vrijdag traden de heren van Bossini GS Stars aan in Tilburg tegen Pendragon voor de nationale bekercompetitie.
Pendragon heeft een fanatiek team van studenten en komt uit de in landelijke eerste divisie, in de andere poule dan waarin GS Stars speelt.

Bossini was enigszins gehavend naar Tilburg vertrokken. Door de herfstvakantie ontbraken coach Martin Kramer en spelers Dimitri Braakman, Jairo Stacia, Stephan Versluis en Rik van de Nes.
Het eerste kwart ging gelijk op: Bossini stond lange tijd aan de goede kant van de score, maar door enkele scores van Pendragon in de laatste minuut stond de stand weer gelijk: 17-17.

In het tweede kwart zetten de mannen van gelegenheids speler/coach Michel van Houten een tandje erbij wat leidt tot de ruststand van 36-42.
In tegenstelling tot andere wedstrijden werd de rust in de aanval goed behouden en kon er eenvoudig gescoord worden.
Vooral de veel scorende Joachim van de Weg was goed op dreef met 15 punten in dit kwart.

Na rust werd de voorsprong gestaag verder uitgebouwd tot een maximale voorsprong van 16 punten: 45-61.
Pendragon plaatste echter een inhaalrunnetje en wist de achterstand weer binnen tien punten te brengen aan het eind van het derde kwart: 53-61.

In het vierde kwart leek er voor Bossini geen vuiltje aan de lucht. Er werd geconcentreerd gespeeld, een monsterblok van Michel van Houten kreeg zelfs het publiek van Pendragon op de banken en met nog een minuut op de klok was het verschil tien: 69-79.
Een time-out van coach Bozic van Pendragon zorgde voor een fullcourt press met enkele keren balverlies tot gevolg.
De concentratie was even weg en Pendragon wist in de laatste minuut 12 punten te scoren. Dit bleek echter niet genoeg voor de winst.
Ronald van de Weg en Michel van Houten bepaalden de eindstand via vrije worpen op 81-82.
Prima overwinning van Bossini, dat in de volgende bekerwedstrijd tegen Urk aan de bak mag.

Volgende week speelt Bossini Heren 1 uit tegen Lokomotief uit Rijswijk.
Bossini G.S.Stars kruipt door het oog van de naald 12 Oktober, 2012
Afgelopen vrijdag speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars hun vierde wedstrijd van dit seizoen thuis in Sporthal 't Huiken. Tegenstander was het nog puntloze HBV The Jumpers uit Den Haag. Ondanks het feit dat ze dit seizoen nog niet wonnen, bleek deze ploeg toch een gevaarlijke tegenstander.

Bossini G.S.Stars ging onder aanvoering van Ronald van de Weg goed van start. Deze elburger spelverdeler schoot met scherp van afstand en raakte in de eerste helft 5 van zijn 6 driepuntspogingen. Aanvankelijk scoorde ook The Jumpers naar hartelust en tot 17-17 ging het gelijk op. Bossini G.S.Stars wist de laatste 2,5 minuut van het eerste kwart de bezoekers van het scoren te houden en bleef zelf de basket makkelijk vinden.

Het tweede kwart begon dan ook bij een 23-17 voorsprong voor de Elburgers. In dit kwart veranderde er weinig aan het beeld van de wedstrijd. Bossini G.S.Stars bleef aanvallend sterk en bouwde haar voorsprong uit. In de persoon van grote man Snijders deed The Jumpers wel wat terug en liep de voorsprong van de Elburgers, die op een gegeven moment 16 punten bedroeg, weer terug naar 11 punten bij rust. Ruststand 45-34.

Het derde kwart ging gelijk op. De pointguards van de thuisploeg kwamen vrij snel in foutenlast. De bezoekers bleven de hele wedstrijd een strakke full court press verdediging spelen, waardoor de druk op de organisatie van de Elburger aanval toenam. De aanval bleef echter wel goed lopen, maar slokte energie. Dit ging ten koste van de verdediging en The Jumpers begonnen meer te raken. Na driekwart wedstrijd was de stand 69-57.

Er leek voor de ploeg uit Elburg geen vuiltje aan de lucht en de winst was in zicht. De werkelijkheid bleek heel anders. The Jumpers schroefde de verdedigende druk nog verder op en de Elburger aanval haperde. In de eerste 6 minuten van het vierde kwart scoorde te thuisploeg slechts 4 punten. De bezoekers maakten er in dezelfde tijd maar liefst 18 en bij 75-76 was de wedstrijd weer in evenwicht. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd pakt The Jumpers een voorsprong bij 86-87. Met 6 seconden op de klok krijgt The Jumpers speler Michael Leon de kans om met twee vrije worpen de voorsprong naar 3 punten te brengen en de Elburgers te veroordelen tot het nemen van een noodschot om nog een verlenging af te dwingen. Hij faalde echter vanaf de vrijeworplijn. Michel van Houten pakt namens de thuisploeg de rebound en zet een sprint naar de andere basket in. Michael Leon maakte echter al vrij snel een persoonlijke fout en stuurde Michel van Houten met 3 seconden speeltijd naar de vrijeworplijn. Een mooie kans voor Bossini G.S.Stars om toch de punten in Elburg te houden. De eerste vrijeworp wordt benut en de stand is gelijk, 87-87. De tweede vrijeworp wordt helaas gemist en de verlenging is een feit.

Inmiddels zaten alle Elburger spelverdelers met 5 persoonlijke fouten op de bank en moest coach Martin Kramer met een creatieve opstelling de verlenging in. De ploeg loste dit echter prima op en pakte door een mooie driepunter van Joachim van de Weg direct het initiatief. De Elburgers hadden de aanvalskracht weer helemaal op orde en de tegenstander moest keer op keer de aanval foutie afstoppen. Bossini G.S.Stars bleef koelbloedig haar vrijeworpen raken en liep gestaag uit naar een eindstand van 102-96.

Komend weekend speelt Bossini G.S.Stars in de bekercompetitie in Tilburg tegen Pendragon. De week erna staat een uitwedstrijd in Rijswijk op het programma.

Scores Bossini G.S.Stars:
Rik van de Nes 27
Michel van Houten 21
Ronald van de Weg 15
Joachim van de Weg 12
Ruben Grootkarzijn 9
Jeroen Doek 8
Arnoud Drost 4
Dimitri Braakman 4
Alex Tuinfort 2
Bossini G.S.Stars pakt de eerste punten 6 Oktober, 2012
In de derde wedstrijd van het seizen was het dan zover. De basketballers van Bossini G.S.Stars pakten de eerste overwinning. Na twee verloren wedstrijden, waar meer in had gezeten voor de Elburgers, was de ploeg uit Elburg hard toe aan een gewonnen wedstrijd. Vooraf werd de tegenstander, Wildcats uit Nijmegen, hoog ingeschat. De Nijmegenaren waren dit seizoen nog ongeslagen en wonnen al van topploegen uit Arnhem en Katwijk. Wildcats heeft zich deze zomer aardig versterkt en ook de vaste kern beschikt over de nodige eredivisie ervaring. Met name Kieran Celaire, deze zomer overgekomen van eredivisionist Matrixx Magixx, is een aanwinst voor deze ploeg.

De Elburgers startten met een bijna complete selectie. Coach Martin Kramer kon alleen niet beschikken over Jairo Stacia, die kampt met een hardnekkige knieblessure. Ondanks de complete ploeg wist Bossini G.S.Stars niet goed uit de startblokken te komen. De één tegen één verdediging was niet strak genoeg en de thuisploeg kreeg makkelijke kansen. Na 6 minuten was de stand 11-2 in het voordeel van Wildcats. Het inbrengen van Roel Kramer en Dimitri Braakman gaf de ploeg meer energie en in twee minuten werd de achterstand weggewerkt. Wildcats-speler Celaire liet echter zijn klasse zien en bracht zijn ploeg weer op een 18-10 voorsprong aan het eind van het eerste kwart.

Het tweede kwart startte voor beide ploegen stroef en de eerste minuten gingen voorbij zonder scores. In de 3e minuut kwam de Elburgse machine op stoom. Verdedigend maakte ze veel stops en aanvallend werden goede optie gecreëerd. Door een 10-0 run pakken de bezoekers voor het eerst een voorsprong bij een stand van 18-20. De rest van het tweede kwart gaat gelijk op en bij rust zijn de ploegen bij een stand van 26-26 nog in evenwicht.

In het derde kwart pakt Bossini G.S.Stars direct het initiatief. De ploeg zit steeds aan de goede kant van de score. Bij een stand van 34-35 maken de Elburgers een 14-2 run en brengen ze de stand op 36-49 aan het eind van het derde kwart.

In het vierde kwart zet de thuisploeg nog een keer aan. Goede scores van Wilcats worden echter gepareerd door knappe ballen van topscorer Rik van de Nes. Door het inzetten van een full-court press verdediging zet Wildcats alles op alles om terug te komen, maar de ploeg komt niet binnen tien punten. Bossini G.S.Stars blijft de wedstrijd controleren, loopt uit naar 57-73 en boekt een knappe overwinning.

Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur in Sporthal 't Huiken tegen HBV The Jumpers uit Den Haag.

Scores Bossini G.S.Stars:
- Rik van de Nes 22
- Michel van Houten 12
- Ronald van de Weg 9
- Jeroen Doek 8
- Ruben Grootkarzijn 5
- Dimitri Braakman 5
- Joachim van de Weg 4
- Roel Kramer 4
- Stephan Versluis 2
- Alex Tuinfort 2
Bossini G.S.Stars delft in bloedstollende wedstrijd het onderspit 28 September, 2012
Afgelopen vrijdagavond stond het eerste thuisduel van dit seizoen op het programma voor de basketballers van Bossini G.S.Stars. De wedstrijd werd gespeeld tegen Cobranova uit Voorburg. Dit team versterkte zich deze zomer met eredivisiespelers Schelvis en Sewrattan en won vorige week van Grasshoppers uit Katwijk.

De thuisploeg kwam slecht uit de startblokken en keek na 5 minuten tegen een achterstand van 10 punten aan. De nieuwe aanwinsten van Cobranova schoten met scherp en waren een plaag voor de Elburger defensie. Onder aanvoering van Jeroen Doek en Alex Tuinfort klampte de thuisploeg echter aan en bleef de achterstand te overzien.

In het tweede kwart viel de aanvalsmachine van Cobranova stil door meer verdedigende druk van Bossini G.S.Stars. Vooral het spel van de 17jarige Stephan Versluis gaf de Elburgers veel energie. De bezoekers schakelen over op een zone-verdediging om de Elbuger aanval nog verder te ontregelen. Het effect was echter tegenovergesteld en Rik van de Nes schoot met 8 punten op tij de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd. Ruststand 28-33.

In het derde kwart kwam Bossini G.S.Stars voor het eerst op voorsprong. Cobranova breekt echter niet en met een 6-0 run pakten de bezoekers een 47-52 voorsprong. Een score van Rik van de Nes brengt eind derde kwart het verschil weer op 3 punten.

Het vierde kwart leek het kwart van Bossini G.S.Stars te worden. Met een strakke verdediging, controle over de rebound en goed uitgespeelde aanvallen stonden de Elburgers tot 30 seconden voor tijd steeds aan de goede kant van de score. Op dat moment scoort Cobranova speler Bracelly met een knappe drive de gelijkmaker en brengt de stand op 73-73. Met 12 seconden te spelen kreeg de thuisploeg balbezit en kans op het laatste schot. Dit schot van Ronald van de Weg ketst van de ring, maar een alerte Michel van Houten weet de rebound binnen te tikken. Helaas een fractie van een seconde buiten de tijd. Zuur voor de thuisploeg, maar goed beoordeeld door de scheidsrechters, die een knappe wedstrijd floten.

In de eerste verlenging pakte Cobranova het initiatief. Met nog 2 minuten spelen brengt een sterk spelende Alex Tuinfort met twee scores Bossini G.S.Stars bij 81-80 weer op voorsprong. Voorburger Bracelly bleek echter weer niet te stoppen, want hij bracht de stand op 81-82. Met een goed uitgespeelde aanval weet de thuisploeg Ronald van de Weg compleet vrij te spelen. Zonder aarzeling schiet hij zijn score binnen en brengt zijn ploeg op een voorsprong van 83-82. In de volgende verdediging maakt Bossini G.S.Stats een persoonlijk fout op wederom forward Bracelly van Cobranova. Hij kan de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn beslissen, maar mist echter een van zijn vrijeworpen. Bij 83-83 mogen de spelers zich klaar maken voor een tweede verlenging.

Halverwege de tweede verlenging haperde de aanval van de thuisploeg. Onnodig balverlies bracht Cobranova een aantal eenvoudige scores. De pijp is leeg bij de Elburgers en het lukt niet om de achterstand weer in te lopen. Voorburg blijft koelbloedig vanaf de vrijeworplijn en pakt de punten. Eindstand na ruim 2,5 uur basketbal 91-99.

Volgende week zaterdag speelt Bossini G.S.Stars in Nijmegen tegen Wildcats.

Scores Bossini G.S.Stars:
- Rik van de Nes 32 punten
- Michel van Houten 13 punten
- Ronald van de Weg 11 punten
- Alex Tuinfort 10 punten
- Joachim van de Weg 7 punten
- Jeroen Doek 7 punten
- Dimitri Braakman 4 punten
- Arnoud Drost 4 punten
- Ruben Grootkarzijn 3 punten
Bossini G.S.Stars heeft deksel op de ring 22 September, 2012
Na een goede voorbereidingsperiode ging afgelopen zaterdag de competitie van start voor de basketballers van Bossini G.S.Stars. Ook dit seizoen verdedigen zij de Elburger eer in de Landelijke Eerste Divisie. De seizoensouverture vond plaats in Wijchen tegen promovendus Wyba. Deze ploeg is een oude bekende van de Elburgers uit de Hoofdklasse. Van tevoren was er dus het nodige bekend over de tegenstander.

Bossini G.S.Stars kwam slecht uit de startblokken en keek na 3 minuten spelen tegen een 6-0 achterstand aan. Er werden domme beslissingen genomen en de Elburgers maakten veel onnodige fouten. Een vroege time out moest de boel weer op scherp zetten. De ervaren Michel van Houten kwam in de ploeg en bracht meer energie. Door 8 punten in 5 minuten van Van Houten klampte Bossini G.S.Stars weer aan en bracht de stand op 10-10. De thuisploeg plaatste echter onder leiding van spelverdeler Spanjaards en center Janssen direct weer een 8-0 run. Gelukkig deden de Elburgers wat terug en door een mooie driepunter van Joachim van de Weg eindigde het 1e kwart in 18-15 voor Wyba.

Het tweede kwart gaf Bossini G.S.Stars wat gas bij. Er zat meer vuur in de verdediging en in de aanval zat meer structuur. De vrije man werd vaak gevonden, maar de Elburgers verzuimden te scoren. Vele schoten stuiterden van de ring en daardoor lukte het niet om de voorsprong te pakken. De Wijchenaren bleven rustig en schoten hun ballen er wel in. De thuisploeg liep uit naar een voorsprong van 12 punten. Aan het eind van de eerste helft begon het wat beter te draaien bij Bossini G.S.Stars en door scores van Rik van de Nes en Dimitri Braakman werd het gaatje terug gebracht tot 8 punten.

Met een stand van 38-30 ging het 3e kwart van start. Bossini G.S.Stars probeert het wel, maar blijft slecht schieten. Het leek of er een deksel op de ring zat. De Wijchenaren roken hun kans op een overwinning en bleven goed en gestructureerd aanvallen. Met name eerder genoemde spelers Janssen en Spanjaards bleken een plaag voor de Elburger defensie. Met een stand van 59-45 eindigde het 3e kwart.

De spelers van Bossini G.S.Stars waren echter niet van plan de handdoek al in de ring te gooien. Door een 15-4 run kwamen ze helemaal terug in de wedstrijd en met nog 5 minuten te spelen was de stand 64-60. In deze cruciale fase van de wedstrijd nam Bossini G.S.Stars echter een aantal slechte beslissingen. Te snelle schoten en onnodig balverlies gaven de thuisploeg weer de kans om het gaatje naar 8 te brengen. Rik van de Nes en Michel van Houten brachten de ploeg weer terug en bij 68-64 waren er nog steeds kansen. Helaas ging in de laatste 3 minuten alles mis wat mis kon gaan. Een onhandige persoonlijke fout geeft Wyba 2 gratis vrije worpen. Vervolgens begaat spelverdeler Jeroen Doek een aanvallende fout en krijgt een Technische fout wegens commentaar op de leiding. Wyba krijgt 4 vrije worpen en brengt de voorsprong op 11 punten met nog 1 minuut te spelen. Game over en de punten bleven in Wijchen.

Met schotpercentage 2punters van krap 50 procent en een schotpercentage 3puntens van 15 procent is het heel lastig om punten op het bord te krijgen. Als dan ook de verdediging te weinig druk zet, dan is de conclusie dat Wyba terecht heeft gewonnen.

Aanstaande vrijdag speelt Bossini G.S.Stars om 21:00 uur in 't Huiken tegen CobraNova uit Voorburg.

Punten Bossini G.S.Stars:
- MIchel van Houten 16 punten
- Rik van de Nes 13 punten
- Jeroen Doek 10 punten
- Ronald van de Weg 8 punten
- Dimitri Braakman 6 punten
- Joachim van de Weg 5 punten
- Ruben Grootkarzijn 3 punten
- Roel Kramer 2 punten
- Alex Tuinfort 2 punten